2015-12-14 09:54:21
Φωτογραφία για Αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλα τα πρόσωπα-κλειδιά της ομάδας του
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εκδίδεται μετά από αρκετές ημέρες αναμονή, το ΦΕΚ για την αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ και η γενιά των 40αρηδων φαίνεται ότι «εισβάλει» πλέον στον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας με στόχο να βάλει τάξη στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες για να βγει το ΦΕΚ του διορισμού τουνέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ του 40αρη Σωτήρη Μπερσίμη, ώστε να καθίσει και επισήμως στη καρέκλα του προέδρου.

Ήδη όμως από τις προηγούμενες ημέρες ο επίκουρος πλέον καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, είχε αναλάβει δράση.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και εφόσον είχε πάρει το πράσινο φως της Βουλής, επισκεπτόταν διακριτικά τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, δεδομένου ότι ο Δ.Κοντός παρέμενε στη θέση του, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για τα οικονομικά αλλά και τα διοικητικά του οργανισμού.


Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ο Σωτήρης Μπερσίμηςσυνοδευόταν στις επισκέψεις του αυτές από στενούς του συνεργάτες, επίσης τηςγενιάς των 40αρηδων, οι οποίοι αδιάκοπα κατέγραφαν όλα τα δεδομένα του οργανισμού.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ άλλωστε έχει επιλέξει μια σειρά συνεργατών που θεωρούνται κορυφαίοι τόσο στα οικονομικά της Υγείας όσο και σε θέματα διοίκησης και πληροφορικής.

Ένας άνθρωπος των αριθμών σε θέση κλειδί

Ένας εξ αυτών που θα είναι μέλος στο νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, είναι ο επίκουρος καθηγητής της Παντείου Σταύρος Ντεγιαννάκης.

Ο Σταύρος Ντεγιαννάκης

Ο επίσης 40αρης κ.Ντεγιαννάκης που αναλαμβάνει ρόλο κλειδί στον ΕΟΠΥΥ και επελέγη προσωπικά από τον νέο πρόεδρο του οργανισμού όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, θεωρείται ταλέντο στα χρηματοοικονομικά.

Είναι του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου, ενώ ειδικεύεται στις Ποσοτικές Μεθόδους με έμφαση στην Στατιστική.

Ένα πρόσωπο της αγοράς στον ΕΟΠΥΥ

Ένα σίγουρα πιο σύγχρονο και ρεαλιστικό κλίμα της αγοράς αναμένεται να μεταφέρει στον ΕΟΠΥΥ ένα άλλο πρόσωπο που συμμετέχει πια στον οργανισμό.

Ο Κλεόβουλος Αλεξιάδης, που θα είναι και ένα από τα πιο κοντινά πρόσωπα δίπλα στον πρόεδρο Σωτήρη Μπερσίμη, όπως λένε πηγές τουHealthReport.gr, είναι γνώστης των επιχειρήσεων και της διοίκησης καθώς είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Συμβουλευτικής, των Υπηρεσιών, των Μελετών και της Εκπαίδευσης.

ο Κλεόβουλος Αλεξιάδης

Έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά πολλά χρόνια στη συμπρωτεύουσα και θεωρείται άνθρωπος που ξέρει να «στήνει» μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς.

Εκτός αυτών αναπληρωτής στον Σταύρο Ντεγιαννάκη τοποθετείται ο μέχρι πριν λίγο καιρό πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Χρήστος Δουλγέρης ο οποίος είναι καθηγητής πληροφορικής στο πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Ένας συνδικαλιστής στον ΕΟΠΥΥ

Ο Μιχάλης Ψαλτάκος ιατρός ακτινολογικού εργαστηρίου σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr αποτελεί επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ.Ψαλτάκος έχει υπάρξει επί σειρά ετών συνδικαλιστής γιατρός, μέλος του ΔΣ τουΙατρικού Συλλόγου Πειραιά, ενώ ήταν και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μιχάλης Ψαλτάκος

Μάλιστα πολλοί θα τον θυμούνται την περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης όπου κατά τη διάρκεια ημερίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δε δίστασε να ανέβει στο βήμα όπου βρισκόταν ο τότε υπουργός, να τον πιάσει από τον ώμο και να του ζητήσει να δηλώσει δημόσια ότι αισθάνεται ως οικονομικός δολοφόνος. Μια εικόνα που είχε προβληθεί δεόντως από τα τηλεοπτικά δίκτυα όλης της χώρας.

Ο συνδικαλιστής γιατρός σε δηλώσεις του λίγο μετά είχε κάνει λόγο για ….ανιδρωσία του Άδωνι Γεωργιάδη, διευκρινίζοντας ότι «δεν ιδρώνει από τις καταστροφικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες πιστεύει και υπηρετεί πιστά».

Τις επόμενες ημέρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης και η ομάδα του θα συνεχίσουν τις επαφές που έχουν ξεκινήσει τόσο με τα στελέχη του οργανισμού όσο και με συνεργαζόμενους παρόχους.

Στόχος να μάθουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει μέσα στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και τι αιτήματα υπάρχουν από την πλευρά των παρόχων. Ποιες είναι δηλαδή οι απαιτήσεις των γιατρών, των κλινικών, των διαγνωστικών κέντρων κ.α. από τον Οργανισμό.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ