2015-12-14 15:28:29
Φωτογραφία για Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή: ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ!
Του Χρήστου Κονταρίδη*

"Η περίπτωση της Ελλάδας μας έδειξε πως δεν είμασταν έτοιμοι για τη συνθήκη Σένγκεν και για την επαρκή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων", είπε προχθές ο αντιπρόεδρος τη Κομισιόν, αιτιολογώντας την ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. Καθιστώντας την χώρα μας, ουσιαστικά, ανίκανη να διαφυλάξει τα σύνορα της και τα ευρωπαϊκά, επομένως, εξαγγέλθηκε η νέα υπηρεσία με υπερεξουσίες στην Ελλάδα αλλά και σε μη ευρωπαϊκές χώρες. Η νέα αυτή υπηρεσία θα αποτελείται απο 1.500 άτομα, στα οποία κανένα λόγο δεν θα έχει, φυσικά, η Ελλάδα με κύριο μέλημα όταν υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας συνόρων να παρεμβαίνει χωρίς καν να  ζητηθεί αυτό απο το ενδιαφερόμενο κράτος. Το νέο Σώμα θα έχει δικαίωμα απέλασης μεταναστών ενώ τα κράτη-μέλη δε θα έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο στην ανάπτυξη του, καθώς η Κομισιόν θα αποφασίζει, που και πως θα αναπτυχθεί για την προστασία των συνόρων.


Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και μετά ( δηλαδή 183 χρόνια τώρα), κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να το σκεφθεί καν Έλληνας πολίτης άλλα και πολιτικός. Οποίος ισχυριστεί για ιδιαίτερες συνθήκες τώρα, θα τον προλάβω γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιες συνθήκες επικρατούν στη Μέση Ανατολή (πηγή των μεταναστευτικών ροών) απο το 2011. Τι έχει αλλάξει? Το εύλογο θα ήταν να πει κανείς η νέα κυβέρνηση, που είναι ο κύριος υπεύθυνος που έχουν φθάσει τα πράγματα σε αυτό το αδιέξοδο. Ο πολλαπλασιασμός επί 100 των παράνομων μεταναστών που εκμεταλλεύθηκαν το προσφυγικό κύμα των Σύριων και εισήλθαν στη χώρα, μετά απο πράσινο φως του ΣΥΡΙΖΑ, το ότι κάποιοι απο τους μακελάρηδες στο Παρίσι μπήκαν και βγήκαν ανενόχλητοι απο εδώ αλλά και η γενική διαπίστωση ότι αυτή τη στιγμή η μεταναστευτική θέση της Ελλάδας είναι : "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε", αποτελούν πολύ καλή αιτία ή δικαιολογία για το νέο Σώμα. Σε αυτό πρέπει να προστεθούν και οι ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνώντων που δεν είχαν ξεκάθαρη πολιτική θέση στη μετανάστευση, δεχόμενοι στη χώρα αριθμό είτε προσφύγων είτε μεταναστών που δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε.

Το αποτέλεσμα είναι, αφενός στην Ελλάδα να συσσωρεύονται χιλιάδες ανθρώπων, που δυστυχώς για τους ίδιους πότε δε θα καταφέρουν να πάνε στη χώρα που επιθυμούν, γιατί αυτές οι χώρες δε θα τους δεχθούν αλλά και η Ελλάδα δε θα καταφέρει να τους ικανοποιήσει το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Αφετέρου, διαμορφώνεται μια στρατιωτική ουσιαστικά, δύναμη στη χώρα μας χωρίς να έχουμε κανένα δικαίωμα ούτε ελέγχου ούτε καν παρέμβασης. Και το πρόβλημα δεν είναι διόλου εγωιστικό είναι ουσιαστικό. Ότι τα χερσαία και θαλάσσια (ναι υπάρχουν και αυτά) σύνορα μας θα ελέγχονται απο ανθρώπους που δεν τους συνδέει τίποτα με τη χώρα μας και λαμβάνουν οδηγίες και εντολές απο άλλα κέντρα εξουσίας. Το πιο λυπηρό όμως απο όλα είναι ότι πολλοί ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουν (και όχι άδικα τελικά) ότι αυτή η ξένη δύναμη μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική απο τον ελληνικό στρατό, την αστυνομία και το λιμενικό, όχι γιατί αυτοί δεν μπορούν αλλά γιατί οι κομματικές παρεμβολές δεν τους επιτρέπουν να κάνουν το καθήκον τους.

(*) Ο Χρήστος Κονταρίδης είναι Αντιστράτηγος ΕΛΑΣ ε.α.,Υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Β΄ Αθήνας

ΠΗΓΗ: https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8649993928902506037#editor/target=post;postID=4423756730565843372
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ