2015-12-15 13:14:10
Φωτογραφία για Champions League: Κερδισμένοι και χαμένοι της κλήρωσης
Είναι μια φράση κλισέ, όμως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. «Κανείς δεν προκρίθηκε ή αποκλείστηκε από την κλήρωση... Μέσα στο γήπεδο αποδεικνύεται αν μία κλήρωση είναι καλή ή κακή για μία ομάδα», συνηθίζουν να λένε οι προπονητές και μάλλον έχουν δίκιο. Σίγουρα, όμως, μετά από κάθε κλήρωση γίνεται μεγάλη κουβέντα – όχι μόνο «καφενειακού» επιπέδου – για το πόσο τυχερή ή άτυχη στάθηκε η εκάστοτε ομάδα. Είτε γιατί απέφυγε ένα δύσκολο ταξίδι ή ένα μεγαθήριο, είτε για το ακριβώς αντίθετο.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά, έτσι και φέτος, στην κλήρωση των 16 η θεά τύχη είχε... κέφια, βγάζοντας ζευγάρια τριών διαφορετικών κατηγοριών. Στην πρώτη κατηγορία είναι αυτά που θα μπορούσαν οι ομάδες να συναντηθούν ακόμη και στον τελικό (Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι, Γιουβέντους-Μπάγερν), στη δεύτερη είναι τα ζευγάρια με ξεκάθαρο φαβορί (Ρόμα-Ρεάλ Μαδρίτης, Αϊντχόφεν-Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι) και στην τρίτη κατηγορία τα λιγότερο... εμπορικά (Μπενφίκα-Ζενίτ, Γάνδη-Βόλφσμπουργκ).


Ποιες ομάδες, όμως, χαμογέλασαν μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης και ποιες περίμεναν κάτι καλύτερο; Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τους – θεωρητικά - κερδισμένους και χαμένους της διαδικασίας.

Κερδισμένοι

Γάνδη

Για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετείχε σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και κατάφερε να περάσει στους 16. Εκεί, ήταν ίσως η πιο αδύναμη – στα χαρτιά – ομάδα της διοργάνωσης, ενώ ως δεύτερη είχε πιθανούς αντιπάλους ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μπάγερν, η Τσέλσι, η Ατλέτικο και η Σίτι. Κι όμως η Γάνδη κληρώθηκε με την Βόλφσμπουργκ. Αν αυτό δε λέγεται τύχη, τότε τι λέγεται;

Μάντσεστερ Σίτι

Κάθε χρόνο αναζητά την υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ποτέ δεν τα καταφέρνει. Ο λόγος είναι γιατί ποτέ της δεν μπόρεσε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, ώστε να έχει μία ευνοϊκότερη κλήρωση στη συνέχεια. Και τις δύο φορές (πέρσι και πρόπερσι) που έφτασε στους 16, είχε πάει ως δεύτερη και έπεσε πάνω στην Μπαρτσελόνα. Φέτος, κατάφερε για πρώτη φορά να προκριθεί ως πρώτη και η τύχη της χαμογέλασε στην κλήρωση, αφού κληρώθηκε με την Ντιναμό Κιέβου.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Ονειρεύεται και πάλι ημέρες από την προπέρσινη σεζόν, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στους 16 πήγε ως πρώτη, όμως μέσα στις πιθανές αντιπάλους της ήταν ομάδες σαν τη Γιουβέντους, την Παρί Σεν Ζερμέν, την Άρσεναλ και τη Ρόμα. Μπορεί να μην έπεσε στις θεωρητικά αδύναμες Γάνδη και Ντιναμό Κιέβου, όμως η Αϊντχόφεν κάθε άλλο παρά μπορεί να προβληματίσει την ομάδα του Σιμεόνε, ο οποίος μάλλον χαμογελά μετά την κλήρωση.

Χαμένοι

Τσέλσι

Από τις οκτώ «αδύναμες» ομάδες της κλήρωσης, αυτή που δεν ήθελε κανείς για αντίπαλο ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν (κατά τη γνώμη μου περισσότερο και από Γιουβέντους ή Άρσεναλ). Σε αυτή που έπεσε ο κλήρος ήταν η Τσέλσι, η οποία μάλιστα αυτή τη στιγμή δεν τρομάζει κανέναν. Ίσα ίσα το αντίθετο. Πως θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο δεν το γνωρίζει κανείς, όμως τώρα η Παρί Σεν Ζερμέν είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι. Οι «μπλε» έκαναν μεγάλη προσπάθεια να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους, ώστε να έχουν καλύτερη κλήρωση, όμως ο Μουρίνιο έπεσε πάνω στον Ζλάταν και την παρέα του. Αν μέχρι τότε υπάρχει ακόμη Μουρίνιο φυσικά Ιταλικές ομάδες

Ρόμα και Γιουβέντους είναι οι εκπρόσωποι της Ιταλίας στη φάση των 16, όμως μετά την κλήρωση το μέλλον τους είναι αβέβαιο στη διοργάνωση. Γιατί πολύ απλά τρεις είναι οι ομάδες σε όλη την Ευρώπη που δε θέλει κανείς να παίξει μαζί τους. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπάγερν. Και οι «Ιταλίδες» έπεσαν στις δύο από τις τρεις. Η Ρόμα αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στους ομίλους και τώρα θα αγωνιστεί εναντίον της Ρεάλ, ενώ η Γιουβέντους θα βρει στο δρόμο της την Μπάγερν. Αυτά παθαίνει κανείς αν τερματίσει δεύτερος, υπάρχει περίπτωση να παίξει με αυτές τις ομάδες στη συνέχεια. Κι αν οι «τζιαλορόσι» δεν είχαν τύχη για την πρωτιά στον όμιλο με τους Καταλανούς, η «Μεγάλη Κυρία» αυτοκτόνησε και τώρα έχει μπροστά της ένα βαυαρικό... βουνό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ