2015-12-15 17:38:16
Φωτογραφία για Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Διεύθυνση Ναυτικών Όπλων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος εορτάστηκε και φέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια στη Διεύθυνση Ναυτικών Όπλων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Το απόγευμα παραμονή της εορτής τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στο τέλος ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Στο κύρηγμά του ο στρατιωτικός Ιερέας του Ναού Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου αναφέρθηκε στη μορφή του Αγίου Σπυρίδωνα και τόνισε την πίστη και την αφοσίωση του στο λόγο του Θεού ζώντας την παρουσία του Θεού στη  καθημερινότητά του.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Διοικητής Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού, ο Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνας, και Ανώτεροι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, και πολιτικό προσωπικό της Διευθύνσεως.

Ιστορικό  του εορτασμού του Αγίου Σπυρίδωνος ως προστάτου του τμήματος Υφάλων Όπλων.

Ο εορτασμός κατ’ έτος της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος από των Τεχνιτών Τορπιλών της ΔΝΟ, είναι απόρροια τραγικού γεγονότος επί συμβάντος την 12η Δεκεμβρίου του έτους 1909 (ή 1910). Το συνεργείο τορπιλών τότε κατά την πλήρωσιν δια πεπιεσμένου αέρος αεροθαλάμου τορπίλης0,45 Γερμανικής προελεύσεως τύπου “SCWARKOPF’’ (ΣΒΑΡΤΣΚΟΠΦ) εξερράγη ο αεροθάλαμος αυτής και εκσφενδονίστηκαν κομμάτια αυτού μεταλλικά, χωρίς κανείς εκ των παρεστώτων τορπιλοτεχνιτών να πάθει τίποτε. Αυτό είναι θαύμα, είπαν οι άνθρωποι αυτοί, διερωτώμενοι ποιος Άγιος γιορτάζει σήμερα 12 Δεκεμβρίου, Ο Άγιος Σπυρίδων, αυτός μας έσωσεν. Και αμέσως απεφασίσθη εις μνήμην του ο εορτασμός του συνεργείου τορπιλών ως προστάτου των.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ