2015-12-16 02:24:11
Φωτογραφία για Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ από σήμερα ο Αχαιός Τάκης Γεωργακόπουλος- Συνεργάτης του ο Πατρινός γιατρός Γιώργος Σιέμπος
THEBEST.GR

To τιμόνι του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει ο εξαίρετος επιστήμονας, ιατρός ΜΕΘ, της Πνευμονολογίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" Τάκης Γεωργακόπουλος, ο οποίος ανέλαβε σήμερα το μεσημέρι την θέση του αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ, ενώ στην θέση του προέδρου τέθηκε ο καθηγητής στατιστικολόγος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά Σωτ. Μπερσίμης. Δίπλα στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, αναλαμβάνει συνεργάτης του, ένα ακόμη πρόσωπο από την Πάτρα, ο γιατρός Γιώργος Σιέμπος. 

Οι δύο άνδρες, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, ανέλαβαν σε μία κρίσιμη στιγμή για την εφαρμογή της νέας κυβερνητικής πολιτικής στο φάρμακο και τις εργαστηριακές εξετάσεις, όπου για μεν το δεύτερο η οδηγία του κουαρτέτου είναι προς την κατεύθυνση μείωσης των τιμών τους, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης έχει από ημερών αρχίσει κύκλος διαπραγματεύσεων με τον σύλλογο των ιδιοκτητών διαγνωστικών κέντρων. 


Είναι δε αποφασιστική η διάθεση του Υπουργείου Υγείας να ευθυγραμμισθεί με το γαλλικό μοντέλο τιμών, οι οποίες προσιδιάζουν με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών, όπως επιθυμεί η Κομισιόν, για δε τις τιμές των φαρμάκων, από αρκετού καιρού αυτές είναι καθηλωμένες σε χαμηλά επίπεδα, με δεδομένο ότι η παρασκευή ελληνικού φαρμάκου είναι ικανοποιητική για την κάλυψη της εγχώριας αγοράς, αλλά και οι τιμές των διεθνών αντιγράφων του προσιτές στους ασθενείς, ενώ και οι εταιρείες δεν βγαίνουν ζημιωμένες. 

Έτσι από σήμερα στα βαθιά και επικίνδυνα νερά της Υγείας αρχίζουν να κολυμπούν ο 40χρονος στατιστικολόγος Σωτήρης Μπερσίμης, αναλαμβάνοντας το τιμόνι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας, του ΕΟΠΥΥ, με προσδοκίες ωστόσο ότι θα επιχειρήσει να ομαλοποιήσει την χρηματοδότηση και ο Πατρινός γιατρός Τάκης Γεωργακόπουλος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ