2015-12-16 20:18:43
Φωτογραφία για Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. στην Τανάγρα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο  του Δ.Σ. Ζαχαρία Γκίκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γεώργιο Μαζαράκο και άλλα στελέχη της ΕΑΒ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν  για την πορεία της εταιρείας, τις προοπτικές παραπέρα ανάπτυξής της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΑΒ, παρουσίασαν το έργο που παράγεται,  ιδιαίτερα το σημαντικό έργο αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης των ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τις Αεροκατασκευές, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά προγράμματα αμιγώς εξαγωγικού χαρακτήρα. Επίσης παρουσίασαν τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες της εταιρείας, τη στρατηγική και τους επιδιωκόμενους στόχους της, αλλά και ειδικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία της.


Ο ΑΝΥΕΘΑ ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής και τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, όπου ενημερώθηκε επιτόπου για τα υπό εξέλιξη προγράμματα. Ενδεικτικά των παραγωγικών δυνατοτήτων της ΕΑΒ είναι τα στοιχεία που δόθηκαν και αφορούν το έργο που έχει παραχθεί.

Ο ΑΝΥΕΘΑ είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων, όπου τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΑΒ και ιδιαίτερα αυτά που έχουν σχέση με τη θέση των εργαζομένων σε αυτή. Ο Υπουργός τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αντιμετωπίζει την ΕΑΒ σαν έναν από τους βασικούς πυλώνες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σαν βασικό παράγοντα διατήρησης και ενίσχυσης της επιχειρησιακής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στα εναέρια μέσα. Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, τις αμέσως επόμενες ημέρες περνάει από τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία η εποπτεία της ΕΑΒ περνάει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

                                                                  

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΑΒ

Η ΕΑΒ διαθέτει πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και άριστα καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεών της, προσφέρει, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:

•       Συντήρηση, εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση αεροσκαφών, κινητήρων, παρελκόμενων και ηλεκτρονικών συστημάτων τους, καθώς και συντήρηση αεροσκαφών πολιτικού νηολογίου.

•       Σχεδίαση και κατασκευή μεταλλικών δομικών τμημάτων στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών και κινητήρων καθώς και κατασκευή τμημάτων αεροσκαφών και ελικοπτέρων από σύνθετα υλικά.

•        Ανάπτυξη, σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρονικών, οπτικοηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για στρατιωτική και πολιτική χρήση καθώς και τμημάτων πυραυλικών οπλικών συστημάτων.

•       Έρευνα & Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων σε τομείς όπως η αεροναυπηγική, τα ηλεκτρονικά, η εσωτερική ασφάλεια (homeland security), ευφυή συστήματα, κλπ.

•        Δορυφορικά συστήματα και εφαρμογές (τηλεπικοινωνίες, τηλε-εκπαίδευση, κλπ)

•        Τεχνική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε όλο το φάσμα των αεροπορικών ειδικοτήτων.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ