2015-12-16 21:16:26
Φωτογραφία για Αιτήματα αξιοπρέπειας από τους Στρατιωτικούς - Τι αναφέρει επιστολή τους;
Θυμίζοντας τα όσα δήλωναν το 2014 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν καταδίκαζαν τις «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και... εξαντλητικά ωράρια» των Στρατιωτικών και δεσμεύονταν πως «δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά» πρώτα και κύρια γιατί «δεν συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου στρατού με υψηλό ηθικό» η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου έστειλε επιστολή στο ΥΠΕΘΑ ζητώντας να υπάρξει, επιτέλους, κάποια λύση, καθολική, που να εφαρμόζεται στο θέμα του ωραρίου αφού προβλήματα ακόμα υφίστανται.

Σωτήρια θα είναι για την καθημερινότητα των ίδιων και των οικογενειών τους και η αποδοχή της πάγιας πρότασης των Ενώσεων για αμετάθετο με την συμπλήρωσης 25ετούς υπηρεσίας. Η χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου με τους όρους που προβλέπει η νομοθεσία για όλους τους Έλληνες πολίτες είναι επίσης ένα αίτημα με μεγάλη αξία για τους γονείς Στρατιωτικούς ενω σημαντική θα είναι και η βοήθεια που θα έχουν οι Στρατιωτικοί αν κατασκευαστούν ΣΟΑ και ΣΟΜΥ στην παραμεθόριο.


Επίσης οι Στρατιωτικοί θυμίζουν με την επιστολή τους πως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να έχει θετική επίπτωση ως προς την αποκατάσταση της ομαλής χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, ενώ, με δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν δεσμευτεί πως θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ ζητείται και η μισθολογική αποκατάσταση των Στελεχών με εφαρμογή αποφάσεως ΣτΕ, αίτημα που αποκτά νέα δυναμική μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

Τέλος οι Στρατιωτικοί της ΕΣΠΕΗΠ , όπως έκαναν και στο παρελθόν και μάλιστα με στήριξη απο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρωθούσαν τα έγγραφα τους στην Βουλή, θυμίζουν την ανάγκη για διατήρηση και ενίσχυση των Μονάδων της Ηπείρου. Για αυτά, και όχι μόνο, ζητούν άλλωστε και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Δείτε όλη την επιστολή
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ