2015-12-17 13:14:46
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ & ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
Την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Νταβούτογλου πρότεινε στον Πρωθυπουργό να συναντηθούν το επόμενο διάστημα, είτε στην Άγκυρα, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες μεταβαίνουν στην αυστριακή πρεσβεία όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ οκτώ ηγετών της Ε.Ε., δηλαδή, της Αυστρίας, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και Ελλάδος και του Τούρκου πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το εθελοντικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης Σύρων προσφύγων από την Τουρκία προς ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, αν τελικά θα παραβρεθεί στη συνάντηση ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ