2015-12-19 13:56:15
Φωτογραφία για Σε δίκη η διοίκηση της Συνεταιριστικής Λέσβου - Λήμνου
Το Συμβούλιο Εφετών Βορείου Αιγαίου παραπέμπει με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, στελέχη της υπό... εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, που ενέχονται στο πρώτο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε και αφορούσε παράνομες δανειοδοτήσεις ύψους τότε άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πρόκειται για υπόθεση του 2004, για την οποία παραπέμπονται σε δίκη τα μέλη τότε του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, ο τότε διευθυντής και ο τότε υπεύθυνος της διαχείρισης επιταγών. Επίσης για ηθική αυτουργία στην απιστία παραπέμπονται δύο φυσικά πρόσωπα.

Ας σημειωθεί ότι πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης που φτάνει στην αίθουσα του δικαστηρίου, τα ίδια ή και άλλα πρόσωπα κατηγορούνται και για μια σειρά άλλα αδικήματα για τα οποία έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Να σημειωθεί ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου τέθηκε υπό εκκαθάριση το 2012 μαζί με την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.


ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Στο μεταξύ στην Εθνική Τράπεζα αναμένεται να περάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, η οποία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Σύμφωνα με πηγές των εποπτικών αρχών, το σύνολο των καταθέσεων της συνεταιριστικής τράπεζας είναι απολύτως εξασφαλισμένο.

Οι καταθέσεις της Τράπεζας Πελοποννήσου ανέρχονται σε 99 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο κομμάτι των εργασιών της τράπεζας θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

Εν τω μεταξύ, παράταση έως τα τέλη του μήνα παίρνει, όπως όλα δείχνουν, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες υπό το δυσμενές σενάριο.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες συνεταιριστικές, ήδη η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η Ηπείρου έχουν καλύψει τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ