2015-12-21 08:47:28
Φωτογραφία για Ζητούν ή δεν ζητούν νέα μέτρα οι δανειστές;
Με ειρωνικά σχόλια διαψεύδει -μέσω διαρροών- το Μέγαρο Μαξίμου δημοσιεύματα που... αναφέρουν πως, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, οι δανειστές ζητάνε νέα μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα, επικαλούμενα πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και τους εκπροσώπους των δανειστών, αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός δεν «βγαίνει» και πως θα χρειαστεί λήψη επιπλέον μέτρων, ύψους μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ, για το 2016. Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν ως εξής αυτές τις πληροφορίες:

«Πριν από 15 μέρες η κυβέρνηση θα έκοβε κατά 40% τις συντάξεις, ενώ δεν μιλούσε ο Τσίπρας με τον Παππά. Στο ενδιάμεσο η Ευρωπαϊκή Ένωση έβγαλε τη χώρα από τη Σένγκεν, ενώ, πλέον, είναι στα μαχαίρια ο Χουλιαράκης με τον Τσακαλώτο. Σήμερα γράφουν ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα από 2,4 δισ. έως 7 δισ., ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα μέσα που παρουσιάζουν το θέμα. Είμαστε περίεργοι για το τι θα γράφουν μεθαύριο».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, παρά την ειρωνική διάθεση, το Μέγαρο Μαξίμου δεν κάνει καμία σαφή αναφορά – διάψευση για το εάν ο κίνδυνος λήψης νέων μέτρων λιτότητας είναι υπαρκτός.

Να θυμίσουμε, πως τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «τρύπιο» προϋπολογισμό, με ουτοπικές προβλέψεις εσόδων και άγνωστο ύψος δαπανών, ενώ οι δανειστές φέρονται να ζητούν την λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δισ. ευρώ για το 2016 και έως 6 ή 7 δισ. ευρώ συνολικά μέχρι το 2018!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ