2015-12-22 11:08:13
Φωτογραφία για Κύπρος: Υπόθεση Πρώην Λαϊκής - Καταχωρίσθηκε η πρώτη υπόθεση στο Δικαστήριο - Δείτε τα ονόματα των κατηγορουμένων
Η κατάρρευση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας παίρνει τον δρόμο της... δικαιοσύνης, αφού καταχωρήθηκε η πρώτη υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώ ορίστηκε και η παραπομπή τους στο Κακουργιοδικείο. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι ήταν πρώην στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Οι κατηγορούμενοι είναι οι: Ευθύμιος Μπουλούτας, Μάρκος Φόρος, Νεοκλής Λυσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής, με τις κατηγορίες εναντίον τους να αφορούν χειραγώγηση της αγοράς, ψευδείς, παραπλανητικές δηλώσεις συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και τήρηση ψευδών λογαριασμών. Η διερεύνηση έδειξε ότι δεν δηλώθηκε, ως υπήρχε υποχρέωση μείωση της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι ο φάκελος της υπόθεσης ολοκληρώθηκε και η Νομική Υπηρεσία μελέτησε το μαρτυρικό υλικό και η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο στις 15 Φεβρουαρίου.

«Είναι μια νέα υπόθεση και η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες και για άλλες υποθέσεις» όπως σημείωσε.

Ως ημερομηνία της παραπομπής των κατηγορουμένων στο Κακουργιοδικείο ορίστηκε η 15η Φεβρουαρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας ανακρίθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ