2015-12-22 18:25:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Μπαράζ επιθέσεων σε ανυποψίαστους πολίτες - Χτυπάει κόκκινο η παραβατικότητα
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα η παραβατικότητα στην... Αχαϊκή πρωτεύουσα, με τις περιπτώσεις επιθέσεων σε ανυποψίαστους πολίτες να έχουν ενταθεί επικίνδυνα.

Δύο νέα περιστατικά σημειώθηκαν χθες και προστίθενται στον μακρύ κατάλογο που τελειωμό, ως φαίνεται, δεν έχει.

Στην πρώτη περίπτωση, δύο γυναίκες, πιθανότατα ρομά στην καταγωγή, επιτέθηκαν σε συμπολίτη, στο κέντρο της Πάτρας και με βίαιες κινήσεις του "άρπαξαν" τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, ομάδα νεαρών, με τη μέθοδο της απασχόλησης «βούτηξαν» πορτοφόλι από την τσέπη ηλικιωμένου, στο οποίο όμως υπήρχε μόνο…μία υπεύθυνη δήλωση και 0,10 λεπτά!

Εάν δεν δουν «φως» μπαίνουν

Επιπροσθέτως, αρκετές είναι οι καταγγελίες κατοίκων στις συνοικίες των Προσφυγικών, των Ζαρουχλείκων και της Αγίας Τριάδας, στο patrasTimes.gr, για προσπάθεια παραβίασης των κεντρικών εισόδων των σπιτιών τους από «πλανόδιους» ρομά.


Πιο αναλυτικά, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, δήθεν μικροπωλητές ρομά, αφού πρώτα έχουν παραβιάσει τις κεντρικές εισόδους πολυκατοικιών, φτάνουν στις εξώπορτές τους και χτυπούν το κουδούνι. Όταν ο ένοικος είναι μέσα του λένε πως πωλούν διάφορα αντικείμενα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που όταν καταλάβουν πως ο ιδιοκτήτης είναι εκτός σπιτιού προσπαθούν να παραβιάσουν με ταυτότητες τις πόρτες και να «μπουκάρουν» στο εσωτερικό τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί συμπολίτης μας, στην Αγία Τριάδα, ο οποίος προσποιήθηκε πως δεν βρισκόταν εντός του διαμερίσματός του. Δύο γυναίκες ρομά χτυπούσαν και ξαναχτυπούσαν την πόρτα για διασφαλίσουν τα… νότα τους. Όταν «σιγουρεύτηκαν» για την απουσία του προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα. Εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης φώναξε δυνατά και οι επίδοξες δράστριες το έβαλαν στα… πόδια!

Οι κάτοικοι δηλώνουν, για ακόμη μια φορά, ανυπεράσπιστοι στις ορέξεις των επιτήσειων και ζητούν άυξηση της αστυνόμευσης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ