2015-12-23 03:18:09
Φωτογραφία για Γιώργος Πατούλης: «Πάνε και τους λένε, δώστε τα σε μας όλα!»
Σε μία σημαντική αποκάλυψη - καταγγελία "προχώρησε" ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ... Γιώργος Πατούλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με κυριότερα θέματα, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό, αναφορικά με τη σχέση του α' Βαθμού της Τ.Α. με τον β', στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και τη μεταφορά προς αυτούς των αντίστοιχων με τις αρμοδιότητες αυτές πόρους.

Ο κ. Πατούλης κατήγγειλε πως, «πίσω από κλειστές πόρτες» - όπως χαρακτηριστικά είπε - Περιφερειάρχες, τόσο στο εσωτερικό της Χώρας, όσο και σε Ευρωπαϊκά όργανα ζητούν αρμοδιότητες (και κατά συνέπεια τους συνοδευόμενους μ' αυτές πόρους), στερώντας τους από τους Δήμους. «Πάνε και τους λένε, δώστε τα σε μας όλα», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στο σημείο αυτό, αναφερόμενος στην «ισοτιμία μεταξύ των Δήμων και των Περιφερειών», στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε από τον Διευθυντή της Ένωσης, την αποστολή νέας επιστολής προς την ΕΝ.Π.Ε. για κοινή συνεδρίαση των δύο συνδικαλιστικών οργάνων, με θέμα τις αρμοδιότητές τους, «στη δύση του 2015», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ, παράλληλα, ανέφερε πως, αντίστοιχη πρόσκληση έχει απευθυνθεί και στο παρελθόν στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, χωρίς, ωστόσο - σύμφωνα με τον κ. Πατούλη - να υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς των Περιφερειαρχών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ