2015-12-24 14:33:09
Φωτογραφία για ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Με ευχές για υγεία, ευτυχία και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, παιδικές χορωδίες και συλλόγους, που του έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο. Ας αφιερώσουμε την ημέρα στις ψυχές αυτών που έπεσαν κατά την Γενοκτονία των Ποντίων, είπε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στα μέλη της Λέσχης Ποντίων Ναούσης.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε αρχικά τα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, εν συνεχεία από την Προεδρική Φρουρά, και ακολούθως από την παιδική χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης». Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε ευχές με τους φωτογράφους και δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.


Στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη άκουσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το μουσικό γυμνάσιο Ιλίου και τον σύλλογος «Κωστηλάτα» από την Άρτα. Ο πρωθυπουργός αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά και τους μοίρασε δώρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και προσωπικά τον Στέλιο Κιαγιαδάκη για την τιμή που μας έκαναν, για τη συγκινητική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και  για το μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας έφεραν στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, χρόνια πολλά και δημιουργικά. Είμαι βέβαιος ότι με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του Έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Εύχομαι πολύ σύντομα η Πατρίδα μας να βγει από την κρίση και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Καλώ όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους» σημείωσε.

Κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και την Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος» άκουσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Μετά τις ευχές και τα κάλαντα από τους Κρητικούς, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο γιατί, όπως είπατε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες για το λαό μας και για τον Κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές» και έκλεισε με μια μαντινάδα: «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μας εμπνέει». Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, πρόεδρος του Ομίλου απάντησε: «Το Κάπα Κάπα έκλεισε ολόκληρον αιώνα, μια μέρα δεν επέρασε χωρίς δουλειά και αγώνα».

Μετά τα κάλαντα από την Ένωση Ποντίων Περάματος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε στα ποντιακά: «Ντο θ’ εφτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ας’ όλεν το καλλίον» και συνέχισε: «Δύσκολες μέρες, βάσανα περνά ο λαός, καινούργιοι αντιλαϊκοί νόμοι έρχονται το 2016, άρα ο χορός είναι ο Πυρρίχιος, ο αγωνιστικός πολεμικός χορός απέναντι σε αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας».

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον σύλλογο Κρητών. Στη συνέχεια, δήλωσε: «Αυτές τις μέρες ας χρωματίσουμε τη ζωή μας με έντονες πινελιές, αγάπης, ελπίδας, αλληλεγγύης, αισιοδοξίας.Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι καλές γιορτές, κυρίως στα μικρά παιδιά, υγεία και δύναμη σε κάθε ελληνική οικογένεια».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ