2015-12-24 14:55:35
Φωτογραφία για Για ποιο λόγο παραμένει ο Ερντογάν στη θέση του παρά τα σκάνδαλα με το πετρέλαιο και τους Τζιχαντιστές;
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επανέφερε το ζήτημα της «μαύρης αγοράς» πετρελαίου

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επανήλθε στο ζήτημα της παράνομης συναλλαγής πετρελαίου ανάμεσα στην Άγκυρα και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η κυρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του νορβηγικού Τύπου που έκαναν λόγο για την «μαύρη αγορά» που έχει στηθεί μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους, στα οποία επισημαίνεται πως το πετρέλαιο μεταφέρεται με φορτηγά στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως ανάλογες αναφορές από ειδικούς υπήρχαν και τον περασμένο Ιούλιο, πριν δηλαδή την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από τουρκικά μαχητικά, η οποία πυροδότησε εντάσεις μεταξύ των «αυτοκρατόρων» Βλάντιμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι ειδικοί ξέρουν ότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει “μαύρη αγορά” πετρελαίου στην Τουρκία που προέρχεται από το ΙΚ εξαιτίας της διαφθοράς της τουρκικής κυβέρνησης. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές», τόνισε η κ. Ζαχάροβα.


Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε πως η Ρωσία λαμβάνει μέτρα για να κοπούν τα μέσα παροχής πετρελαίου από τους τρομοκράτες.

Δε θα μπορούσε, όμως, να αναφερθεί και προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος είχε επανειλημμένως τονίσει πως αν αποδεικνυόταν η σχέση Άγκυρας και τζιχαντιστών θα παραιτείτο.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι πρόσφατα ο κύριος Ερντογάν είπε ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί αν το γεγονός ότι αγόραζε πετρέλαιο από το ΙΚ αποδεικνυόταν. Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τη θέση του;», διερωτήθηκε η κ. Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην μεταναστευτική κρίση, για την οποία δήλωσε πως η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της, καθώς όπως είπε, «πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και αυτή είναι η συνέπεια κοντόφθαλμων και ανεύθυνων παρεμβάσεων στην εθνική κυριαρχία χωρών».

Όσο για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εκ νέου από τις ΗΠΑ στη Ρωσία, είπε ότι «δεν υπάρχει κοινή λογική για αυτά βήματα» και εξήγησε πως ο μόνος λόγος για τον οποίο κινείται κατ’αυτόν τον τρόπο η αμερικανική κυβέρνηση είναι για να φέρει σε δύσκολη θέση τη Μόσχα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ