2015-12-25 17:38:58
Φωτογραφία για Αλλάζει το σύστημα στις ακτινοθεραπείες! Έρχεται ηλεκτρονική διαχείριση
Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος

Health Report.gr

Την πρώτη του απόφαση υπέγραψε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αφορά στην ηλεκτρονική διαχείριση από 1-1-2016 των ακτινοθεραπειών. Ειδικότερα ξεκινά η πλήρης εφαρμογή του συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης πράξεων Ακτινοθεραπείας eRadiotherapy (https://apps.ika.gr/eRadiotherapy).

Όπως διευκρινίζεται, από 1-1-2016 και μετά δεν θα είναι εφικτή η έκδοση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών πράξεων Ακτινοθεραπείας μέσω του συστήματος e-syntagografisi αφού πλέον θα χρησιμοποιείται το eRadiotherapy (https://apps.ika.gr/eRadiotherapy).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν τα Τμήματα Ακτινοθεραπείας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ προμηθευτών υπηρεσιών Υγείας στα εξής:

1. Οι υποβολές στο σύστημα eΔΑΠΥ που θα πραγματοποιηθούν για το μήνα Δεκέμβριο 2015,


από 1-1-2016 και μετά (με τον παλαιό τρόπο υποβολής – ηλεκτρονικά παραπεμπτικά), θα αφορούν μόνο στις πράξεις των ασθενών – ασφαλισμένων που μέχρι και 31-12-2015 θα έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους.

2. Οι υποβολές για τους ασθενείς – ασφαλισμένους που βρίσκονται την 1-1-2016 σε συνεχιζόμενη θεραπεία (έχουν δηλαδή ξεκινήσει τη θεραπεία τους έως και 31-12-2015) θα γίνουν με τον παλαιό τρόπο υποβολής (ηλεκτρονικά παραπεμπτικά) στο σύστημα eΔΑΠΥ, το οποίο θα δέχεται ηλεκτρονικά παραπεμπτικά έως 31-3-2016 για το σκοπό αυτό.

Να σημειωθεί ότι για αυτούς τους ασθενείς – ασφαλισμένους δεν χρειάζεται καμία καταχώρηση στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα, θα ολοκληρώσουν δηλαδή τη θεραπεία τους και θα υποβληθούν με τον παλαιό τρόπο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ