2015-12-27 06:41:01
Φωτογραφία για Δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για ένα χρόνο η Τουρκία! Η Άγκυρα αναβαθμίζει την επιθετικότητα της!
Σε μονομερή δέσμευση δύο μεγάλων περιοχών στο Αιγαίο για ένα χρόνο προχώρησε η Τουρκία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας επικαλύπτοντας και σημαντικά τμήματα του Ελληνικού Εναέριου Χώρου. Η Άγκυρα επικαλείται για την κίνηση της «επικίνδυνες επιχειρήσεις», όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση επεκτείνεται από την Κύπρο και το Καστελόριζο, σε μεγάλες περιοχές στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, από τις 31/12/2014.

Η συγκεκριμένη κίνηση χαρακτηρίζεται ως ποιοτικά αναβαθμισμένη και εξαιρετικά επιθετική.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής σύμφωνα με τις δύο navtex της Τουρκίας:

•Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου οι Τούρκοι εξέδωσαν τις navtex 1076/14 και 1077/14 με τις οποίες δεσμεύουν για επικίνδυνες επιχειρήσεις τις περιοχές που περικλείουν Άθω,Θάσο,Σαμοθράκη,Λήμνο στο κεντρικό Αιγαίο και Ικαρία,Φούρνους,Πάτμο,Κίναρο,Λεβίθα ,Αμοργό στο κεντρικό Αιγαίο.


•Οι δεσμεύσεις ισχύουν κατά την Τουρκία από 1η Ιανουαρίου ως 31 Ιανουαρίου 2015 ,καθημερινά από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 4.00 απόγευμα εκτός από τα Σαββατοκύριακα!

Αυτή ήταν η αιτία της σύσκεψης που έγινε στο ΥΠΕΞ με την συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΞ και των Αρχηγών όλων των Γενικών Επιτελείων.

Η Αθήνα εξέδωσε NOTAM με το οποίο κήρυξε άκυρες τις navtex ωστόσο η κατάσταση στο Αιγαίο παραμένει στην κόψη του ξυραφιού με τάση προς κλιμάκωση. Η ελληνική πλευρά επισήμανε ότι σε ότι αφορά τις τουρκικές δραστηριότητες εντός του FIR Αθηνών η μόνη αρμόδια Αρχή για έκδοση NOTAMS σύμφωνα με τον ICAO είναι η Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Έθνος τονίζεται ότι και οι δύο τουρκικές NOTAMS επικαλύπτουν περιοχές όπου η Ελλάδα ασκεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο οι δεσμευμένες από την Τουρκία περιοχές επικαλύπτουν τμήματα του τερματικού διαδρόμου του Αεροδρομίου της Λήμνου και επηρεάζονται ο διεθνής αεροδιάδρομος G33 και η εσωτερική αεροπορική κυκλοφορία.

ΠΗΓΗ: http://www.crashonline.gr/%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87/
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ