2015-12-27 15:57:15
Φωτογραφία για Φόβοι για χαμηλή προσέλευση στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα
Δεν έχουν κοπάσει τα τηλέφωνα από στελέχη των δύο υποψήφιων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, σε φίλους και μέλη του κόμματος που προσήλθαν στις κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου.

Τι και αν είναι Χριστούγεννα, τι και αν το γιορτινό πνεύμα έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς, για τη μεγάλη "μάχη" της 10ης Ιανουαρίου.

Έχοντας μπει πλέον οι υποψήφιοι αρχηγοί στην τελική ευθέια, καθώς απομένουν λιγότρες από δύο εμβομάδες, συνεργάτες, πρώην Υπουργοί, βουλευτές και πολιτευτές έχουν ριχθεί στην προεκλογική μάχη.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στην Αχαϊα. Τα τηλέφωνα, με πρόσχημα τις ευχές, έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, ενώ κεντρικά στελέχη-υποστηρικτές των Ευ. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη επισκέπτονται ακόμη και αυτές τις μέρες την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

"Κλειστές" επαφές

Οι συνατήσεις σε κλειστό κύκλο αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, ενώ τα τοπικά στελέχη ξεσκονίζουν τις λίστες των ψηφισάντων της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας, αφού στις επερχόμενες εκλογές διακαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν και στις προηγούμενες.


Κινητοποίηση από όλους

Στόχος της ΝΟΔΕ Αχαϊας η μαζική προσέλευση της τελευταίας αναμέτρησης, όπου ψήφισαν περισσότερα από 9.000 άτομα. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, "δεν μπορεί να έρθουν οι μισοί, θα είιναι αποτυχία. Πρέπει όλοι μαζί, ακόμη και όσοι στήριξαν Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα να κινητοποιήσουν τους πολίτες για να έρθουν να ξαναψηφίσουν".

Φοβούνται χαμηλή προσέλευση

Υπαρκτός πάντως είναι ο κίνδυνος της χαμηλής προσέλευσης, σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση, καθώς οι εσωτερικές αντιμαχίες και η αποτυχία εισαγωγής στον β' γύρο υποψηφίων οδηγήδουν σε αποσυσπέιρωση και αποχή.

Πάντως, Ευ. Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ανεβάσει τους τόνους αντιπαράθεσης, κάτι που να αναμένεται να οξυνθεί τις επόμενες ημέρες.

Γρίφος η στήριξη Μάκκα

Ωστόσο, γρίφος παραμένει ακόμη η στήριξη του προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαϊας, Γιάννη Μάκκα, ο οποίος είχε υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, κράτησε όμως χαμηλούς τόνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα... κεντρικά τηλέφωνα που έχει δεχθεί ο κ. Μάκκας είναι πάμπολλα, αφού όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος θα έπαιζε σημαντικό ρόλο η επίσημη στήριξή του σε έναν εκ των δύο πλέον υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ.

Μαζί φυικά με την τοποθέτηση του κ. Μάκκα, εάν αυτή βέβαια υπάρξει, αναμένονται και οι τοποθετήσεις και των άλλων μελών της ΝΟΔΕ, κάτι που ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί εξ' ολοκλήρου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ