2015-12-29 09:36:33
Φωτογραφία για «ΗΤΑΝ ΚΛΟΠΗ!»
Πολύς λόγος έγινε για το πρωτάθλημα που «κατέκτησε» πριν από λίγες ημέρες ο Παναθηναϊκός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας στο κλειστό του Ζαππείου, όσο και για τον αγώνα-κλειδί που έκρινε τον τίτλο, τον τελικό στα 64 κιλά ανάμεσα στον πυγμάχο Σάκη Πεφάνη της Πυγμής Πατρών και τον αθλητή του Παναθηναϊκού, Ρένο Τσινάκη.

Το "gavros.gr" επικοινώνησε με τον Πατρινό πρωταθλητή, για να εξηγήσει τι συνέβη και αντί να πάει η νίκη στον ίδιο και ο τίτλος του πρωταθλητή και πολυνίκη στην Πυγμή, απονεμήθηκε τελικά στον Παναθηναϊκό.

Ο Σάκης Πεφάνης, ο οποίος έχει δώσει στη δημοσιότητα και το βίντεο του τελικού, σχολίασε: «Έχουν τεθεί πολλά θέματα. Μόλις έβγαλα το βίντεο, εκτινάχθηκε σε προβολές. Έβαλα μία ανάρτηση μετά τον αγώνα, δεν ασχολήθηκα παραπάνω και δεν θέλω να ασχοληθώ...».

Παρόλα αυτά, για τον αν τον ενοχλεί που πανηγυρίστηκε μία νίκη που δεν… ήταν νίκη ουσιαστικά, παραδέχθηκε: «Αυτά να τα βλέπουν οι ίδιοι. Δεν θέλω να αποδείξω κάτι, ίσα-ίσα δεν με νοιάζει κιόλας. Αλλά υπάρχει και το “γαμώτο”. Μου στέλνουν άτομα που δεν γνωρίζω μηνύματα στη σελίδα μου στο facebook. Για παράδειγμα, μου έστειλε ένας: “Είμαι παναθηναϊκός, φίλε, αλλά ήταν σφαγή. Ρε μάγκα, εσύ νίκησες”. Πολλά μηνύματα…».


Αυτό που τον έχει πειράξει περισσότερο και από το αποτέλεσμα είναι πως «κάθε αθλητής κάνει άλλες θυσίες. Εγώ έκανα πολλές. Σέβομαι κάθε αντίπαλο -και τον συγκεκριμένο. Είναι έμπειρος και καλός αθλητής, αλλά αυτό που πονάει είναι τα “χαστούκια”, η αδικία. Και αυτό που έγινε ήταν αδικία. Είναι αλλιώς το συναίσθημα της αδικίας Σε όλα τα ματς, αν δεν είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, δεν λέω ότι με αδίκησαν. Στο συγκεκριμένο, όμως, σε καμία περίπτωση δεν νίκησε ο άλλος κανονικά. Το ήξερα μέσα μου ότι έδωσα το παραπάνω. Δεν περίμενα να δείξει κόκκινη γωνία νικητής... Και όλο το γήπεδο να γιουχάρει!».

Εξάλλου, ο συγκεκριμένος τελικός δεν ήταν απλά άλλος ένας αγώνας, αλλά «αυτός που έκρινε σε σημαντικό βαθμό τον τίτλο. Από ό,τι έχω καταλάβει, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ίντριγκες και διπροσωπία στον χώρο. Είναι αλλιώς, στην Αθήνα είναι πιο εύκολο να υπάρχει προσωπική επαφή με παράγοντες του αθλήματος. Όταν υπάρχουν φιλίες, προσωπική σχέση, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεροληψία. Ακόμα, άκουσα ότι είχε έρθει ο Βαρδινογιάννης στο γήπεδο. Θα δίνονταν και κάποια πριμ από τον σύλλογο για τον 1ο, τον 2ο και τον 3ο. Όλα αυτά επηρεάζουν, φαντάζομαι».

Καταλήγοντας, ο Πεφάνης ξεκαθαρίζει αναφορικά με την έκβαση του τελικού: «Ήταν κλοπή. Γιατί αντικειμενικά έπρεπε να πάρει παρατηρήσεις ο αθλητής του Παναθηναϊκού, επειδή με έσπρωχνε, με αγκάλιαζε. Στις 3 παρατηρήσεις παίρνεις μία επίσημη. Έπρεπε να έχει πάρει τουλάχιστον 2 επίσημες κανονικά. Βέβαια, αν δείτε και το βίντεο, όποτε σταματούσε το παιχνίδι ήταν επειδή κάτι μου έκανε εκείνος. Αντικειμενικά, λοιπόν, σαν ένας τρίτος παρατηρητής, πιστεύω ακράδαντα πως το αποτέλεσμα ήταν ανάποδο».

Για το ότι, όμως, στο «πράσινο» στρατόπεδο αυτό το κίβδηλο πρωτάθλημα πανηγυρίστηκε σαν κατάκτηση του… Champions League, ο Πατρινός πρωταθλητής δήλωσε κατηγορηματικά: «Αυτοί ας λένε ό,τι γουστάρουν, το έχω ξεκαθαρίσει. Δεν ήταν πρωτάθλημα αυτό για να το πανηγυρίσει κανείς. Δεν με νοιάζει για τους συλλόγους. Αλλά είναι παιχνίδια πολύ περίεργα ως προς τα αποτελέσματα».

Εξάλλου, ως στέλεχος μίας ομάδας της περιφέρειας, χωρίς τους πόρους που μπορεί να διαθέτει ένας πολυαθλητικός σύλλογος, ο Πεφάνης σχολιάζει: «Εμείς είμαστε μόνοι μας, δεν έχουμε… Πατέρα. Και σίγουρα παίζει ρόλο η έδρα, μέσα στην Αθήνα έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αλλά, αυτό με το γιουχάισμα δεν ήταν υπερβολικό. Φώναζαν μόνο 2-3 οργανωμένοι παναθηναϊκοί. Όλο το υπόλοιπο γήπεδο γιούχαρε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ