2016-01-03 13:49:32
Φωτογραφία για Ν.Δ.: ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΥΡΟ
Με στοχευμένες παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ και περιοδείες οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί της Ν.Δ. μπαίνουν στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα πριν τις κρίσιμες κάλπες της 10ης Ιανουαρίου. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο τους ψηφοφόρους του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη, ρίχνουν στο τραπέζι όλα τους τα χαρτιά, την ίδια ώρα που τα επιτελεία τους αποκρυπτογραφούν τα ποσοστά του πρώτου γύρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης στις 20 Δεκεμβρίου κυριάρχησε στην περιφέρεια, πλην της Μακεδονίας όπου πρώτευσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και της Κρήτης, με εμφανή την διαφορά υπέρ του κ. Μητσοτάκη. Ο τελευταίος, από την πλευρά του, ήταν ο μεγάλος νικητής στην Αθήνα, η οποία και τον «έσπρωξε» στον τελικό της άλλης Κυριακής. Οι δύο μονομάχοι, καταγράφοντας τα συν και τα πλην του καθενός, αποφεύγουν τους μεταξύ τους υψηλούς τόνους και επικεντρώνονται στις προτεραιότητές τους, τις κόκκινες γραμμές τους και το όραμά τους για τη Ν.Δ. που θέλουν.


«Διείσδυση σε όλη την κοινωνία»

Στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη θα επιμείνουν στην προσέλκυση των ψηφοφόρων που ζουν σε «απλές γειτονιές» και έχουν σοβαρά προβλήματα, προσδοκώντας στη Ν.Δ. ως την εναλλακτική λύση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το δίλημμα είναι αν η Ν.Δ. θα συσπειρωθεί και θα διευρυνθεί ή θα περιχαρακωθεί. Και πρέπει να διεισδύσει όχι μόνο σε χώρους επιχειρηματικών κύκλων, αλλά και στα λαϊκότερα στρώματα, στους αγρότες, την περιφέρεια, τη νέα γενιά, σε όλη την κοινωνία», σημειώνει στενός συνεργάτης του υποψηφίου αρχηγού, αφήνοντας αιχμές και για τον εσωκομματικό του αντίπαλο.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διεμήνυσε ότι σε ζητήματα όπως τα εθνικά θέματα, τους νέους φόροι και τις νέες περικοπές συντάξεων η Ν.Δ. δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αρνούμενη κάθε είδους συναίνεση. Εξάλλου, εμφανίζεται ως αυτός που θα καταφέρει να προσδώσει στο κόμμα κυβερνητική προοπτική κερδίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως υποστηρίζει, θα έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει συνολικά σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Από το περιβάλλον του υπενθυμίζουν ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας «από ελάχιστα δημοσκοπικά ποσοστά και με ένα κόμμα σε οργανωτική διάλυση, έφτασε τη Νέα Δημοκρατία στο 28%. Και αυτό μπορεί να συνεχίσει να το κάνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο», λένε. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και νέα παρέμβαση υπέρ του κ. Μεϊμαράκη από τον Κώστα Καραμανλή, που από την αρχή στηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ενώ θα συνεχιστούν και οι αναφορές στις αρχές και αξίες με τις οποίες ίδρυσε τη γαλάζια παράταξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Ριζική ανανέωση»

Αυτόν πάντως θα συνεχίζει να επικαλείται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπογραμμίζει ότι οι δυο βασικές παρακαταθήκες του ιδρυτή του κόμματος, «να είσαι χρήσιμος και όχι αρεστός» για την πατρίδα σου και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας, τον εκφράζουν απόλυτα. Η υποψηφιότητά του, λέει με νόημα σε κάθε ευκαιρία, «δεν στηρίχτηκε σε μηχανισμούς ούτε σε κατευθυνόμενη ψήφο», ζητώντας από τα παλαιά και νέα μέλη της Ν.Δ. να τον κρίνουν αποκλειστικά για αυτά που πρεσβεύει και όχι με βάση τις υποδείξεις τρίτων.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί εαυτόν ως τον καταλληλότερο για να οδηγήσει το κόμμα στη ριζική πολιτική και οργανωτική ανανέωση, που μπορεί καλύτερα να εκπροσωπεί τους πολίτες στην Ευρώπη και αυτόν που «σε λίγο χρόνο, ως πρωθυπουργός, θα είναι ικανός να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση». Όπως λέει ο ίδιος: «Έχω καλύτερη δυνατότητα να διεμβολίσω τον λεγόμενο μεσαίο, κεντρώο χώρο, εκεί που κρίνονται και κερδίζονται πάντα οι εκλογές» και εκεί θα επιμείνει μέχρι και την τελευταία στιγμή του προεκλογικού αγώνα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ήρθε η ώρα η Ν.Δ. να περάσει τη δική της εσωτερική κάθαρση και προσαρμογή στα δεδομένα της πρόσφατης εντολής των παλαιών και νέων μελών της για ανανέωση από την αρχή. Και αυτό, εκτιμούν, πρεσβεύει καλύτερα από τον καθέναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, συνεχίζουν, μπορεί να δημιουργήσει μια «ισχυρή κεντροδεξιά που θα είναι σε θέση σύντομα να διαχειριστεί τα αδιέξοδα της πολιτικής Τσίπρα». Για το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από δεξιά, όπως λέει, θεωρητικά υπάρχει, αλλά δεν τον απασχολεί.

Euro2Day

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ