2016-01-03 14:39:47
Φωτογραφία για ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΛΟ ΟΝΤΟΜ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Π. 83-62
Χωρίς να… ιδρώσει και να πιεστεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός έβγαλε για ένα ακόμα παιχνίδι καλά δείγματα γραφής, φανέρωσε τις δυνατότητές του και ξεκίνησε με επιβλητική νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας (83-62) και μάλιστα με θετικό ντεμπούτο από τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ που καταχειροκροτήθηκε!

Όταν ο Ολυμπιακός πάτησε… γκάζι στο δεύτερο μέρος μοιραία φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέδειξαν για ένα ακόμα παιχνίδι πως όταν βρίσκουν ρυθμό είναι πολλά επίπεδα πάνω σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος, ακόμα και σε μέρα κατά την οποία δεν… θαμπώνουν με το μπάσκετ που παίζουν.

Ο Νίκολα Μίλουτίνοφ σε μια από τις πιο παραγωγικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έδωσε πολλές λύσεις κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ ο νεοαποκτηθείς Οντομ ήταν πολύ καλός δεδομένου ότι έχει μόλις λίγες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.


Πολύ καλή, λοιπόν, παρουσία, στο ντεμπούτο του, για τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 9 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Μιλουτίνοφ με 12.

Από την ομάδα της Πάτρας κορυφαίος ήταν ο Μέιερ με 18 πόντους.

Στα καθαρά αγωνιστικά Οι πρωταθλητές βρήκαν λύσεις, επιθετικά, από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, στα πρώτα λεπτά, παίρνοντας προβάδισμα 7 πόντων. Η αντίδραση, από πλευράς Απόλλωνα ήταν άμεση, με τους Πατρινούς να ανατρέπουν την κατάσταση με τον Πάλμπλαντ όπου πέρασαν μπροστά με 1 πόντο. Η καλή άμυνα των ερυθρόλευκων, σε συνδυασμό με την είσοδο του Τζόνσον-Όντομ άλλαξε τις ισορροπίες για το +4 του Θρύλου. Το ερυθρόλευκο προβάδισμα έμεινε μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου για το 20-15.

Η κατάσταση παρέμενε ίδια στη δεύτερη περίοδο, με μόνη διαφορά πως οι Πατρινοί δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ, με την ομάδα του Κώστα Μέξα μάλιστα να ισοφαρίζει (28-28, 18′). Από το σημείο εκείνο όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβασαν την απόδοσή τους. Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε προσπάθειες και με τους Αγραβάνη-Στρόμπερι να ακολουθούν και το πρώτο μέρος να κλείνει στο +7 για τους πρωταθλητές Ελλάδας (38-31).

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν οι ερυθρόλευκοι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μιλουτίνοφ συνέχισε να δίνει λύσεις, ο Σπανούλης μοίραζε τη μπάλα και η διαφορά αυξήθηκε με μαθηματική ακρίβεια (48-35, 24′). Το καλό τέμπο των παικτών του Θρύλου διατηρήθηκε, με τον Χάκετ να παίζει εξαιρετική άμυνα και επιθετικά να δίνουν λύσεις ο Αθηναίου και ο Χάντερ, για το 59-42 των ερυθρόλευκων.

Ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ έδειξε τις επιθετικές του δυνατότητες και με τη βοήθεια των Αθηναίου και Στρόμπερι η διαφορά αυξήθηκε, καθαρίζοντας -ουσιαστικά- την υπόθεση νίκη (77-55, 37′). Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει, δίχως να δυσκολευτεί, στη νίκη με σκορ 83-62, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2016.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 38-31, 59-42, 83-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 11 (1), Στρόμπερι 7 (1), Μιλουτίνοφ 12, Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 5 (1), Τζόνσον-Όντομ 9 (1), Τζέιμς 7, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Χάκετ 3, Αθηναίου 10.

Απόλλων Πάτρας (Μέξας): Πάλμπλαντ 11 (3), Τζαουάρα 3, Ντίλαρντ 12, Μέικερ 18 (2), Σάντλερ 8, Αργυρόπουλος 1, Βεργίνης 7 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Πελεκούδας 2, Κουζέλογλου, Γουντς.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ