2016-01-03 15:23:08
Φωτογραφία για Συναντήσεις Βούτση με τα κόμματα για το ΕΣΡ
Τηλεφωνικές επαφές με πολιτικούς αρχηγούς και συναντήσεις με εκπροσώπους τους ώστε να βρεθεί λύση για το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη εκ μέρους της ΝΔ και τον Γιώργο Μαυρωτά από το Ποτάμι και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασίλη Γκεγκέρογλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αφού προηγουμένως είχε συνομιλήσει με Γιώργο Πλακιωτάκη, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά. Τις επόμενες ημέρες θα συνομιλήσει με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις συναντήσεις υπάρχει καλό κλίμα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε να μη χρειαστεί να υπάρξει κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου συγκρότησής του. Η οριστικοποίηση των αποφάσεων, ωστόσο, θα υπάρξει μετά την εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις 10 Ιανουαρίου.

Όπως δημοσιεύει σήμερα η Realnews σε κάποιες εκ των συναντήσεων έγινε συζήτηση και για το περιεχόμενο του νέου εκλογικού νόμου, που θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, στα τέλη της άνοιξης. Όπως προέκυψε από τις συζητήσεις το Μαξίμου στοχεύει να μειώσει το μπόνους των πενήντα εδρών περίπου στο μισό, να σπάσει τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, αλλά και να διατηρήσει το όριο του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ