2016-01-03 21:27:11
Φωτογραφία για ΒΙΑΝΕΞ: Αντιβιοτικά από το εργοστάσιο Πατρών... για όλο τον κόσμο
Στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας βρίσκεται το Εργοστάσιο Δ΄ της κορυφαίας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, το οποίο... αποκτήθηκε από τον ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας) το 1999.

Το Εργοστάσιο Δ΄ ξεκίνησε την υποδειγματική λειτουργία του ως μία εκ των πλέον εξελιγμένων και ελάχιστων στον ευρωπαϊκό χώρο μονάδα παραγωγής κεφαλοσπορινούχων προϊόντων, μέσα στο 2001.

Οι αρχές σχεδιασμού του Εργοστασίου έχουν ως στόχο την παραγωγή των κεφαλοσπορινούχων αντιβιοτικών σε ξεχωριστές και αποκλειστικές εγκαταστάσεις, την ασφάλεια των προϊόντων, την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, καθώς και την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων κανόνων παραγωγής (cGMP' s).

Το Εργοστάσιο στελεχώνεται από 47 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού με υψηλό επίπεδο γνώσης και εμπειρίας.

Η συνεχής και πλήρης συμμόρφωση με τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, τόσο της Ελληνικής Νομοθεσίας (Ε.Ο.Φ.), όσο και των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Οργανισμών (WHO, FDA, EMA), έχει ήδη χαρίσει στη μονάδα την πιστοποίηση ISO 9001:2000 και έχει οδηγήσει πολλούς διεθνείς Φαρμακευτικούς Οίκους (MSD, MYLAN, PHARMACHEMIE κ.α.) στο να αναθέσουν στη ΒΙΑΝΕΞ την αποκλειστική παραγωγή των προϊόντων τους στο Εργοστάσιο Δ΄ και την εξαγωγή τους σε όλο τον κόσμο.


Στο Εργοστάσιο παρασκευάζονται και συσκευάζονται φαρμακευτικά προϊόντα τόσο για την ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία κ.α.) όσο και για χώρες όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Αυστραλία, η Ν. Αφρική. Πρόσφατα το Εργοστάσιο άρχισε την παραγωγή προϊόντων και για τη UNICEF.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΙΑΝΕΞ έλαβε τιμητική διάκριση από τον Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ (Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών) στις αρχές του 2015, για την πολυετή παρουσία της στο χώρο της ΒΙ.ΠΕ και τη συνεχή στήριξή της στην τοπική οικονομία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ