2016-01-04 12:04:36
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΝΤΟΥΡΜΑΖ;
Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει στο "sportdog" τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και όχι μόνο ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Για αρχή θέλω να πω κάτι αινιγματικά και υπάρχει λόγος που το κάνω. Θα το εξηγήσω τις επόμενες μέρες. Οι ομάδες δε βλέπουν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που βγάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Μεγάλος παίκτης βγαίνει μέσα στα μάτια τους και χαμπάρι δεν έχουν πάρει. Τρέξτε μη σαν τον πάρουν άλλοι. Τίποτα άλλο δε θα πω τώρα. Θα τα εξηγήσω τις επόμενες μέρες.

Πάμε στον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ημίχρονο δε βλεπόταν με τον Πανιώνιο. Στο β΄ ημίχρονο ήταν καλός, αφού έγιναν αυτά που έχω ξαναπεί. Δεν επιτρέπεται να θυσιάζεται ο Φορτούνης για χάρη του Τσόρι και να παίζει έξω αριστερά ή έξω δεξιά. Ο Τσόρι δεν είναι ο παλιός Τσόρι. Και η ομάδα επιπλέον στερείται καθαρών εξτρέμ. Στερείται και τον Φορτούνη από τον άξονα. Θέλεις κύριε να τιμήσεις τον Τσόρι; Παίξε ένα ημίχρονο με ένα κόφτη και βάλε τον Τσόρι δίπλα του, μπροστά τους όμως τον Φορτούνη.


Ο Φορτούνης είναι αέρας, μπαλαδόρος, με δύο πόδια, γρήγορος, πρέπει να αναστατώνει τα σέντερ μπακ, πρέπει να έρχεται μέτωπο με τα στόπερ, να ανοίγει χώρους και να πασάρει, να εκτελεί, χθες πάλι τα δύο γκολ δικά του ήταν. Όταν μπήκε ο Πάρντο αλλαγή και έπαιξε ο Ολυμπιακός με εξτρέμ και τον Φορτούνη στη θέση του, είδαμε άλλη μπάλα.

Δεν επιτρέπεται να χαραμίζεις τον Φορτούνη να κυνηγάει τον αντίπαλο μπακ και να ξεθυμαίνει.

Ο πρόεδρος έχει κάνει τον Ολυμπιακό να είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έναν παικταρά εξτρέμ όμως χρειάζεται ο Ολυμπιακός και έναν γρήγορο σέντερ μπακ. Αν τα κάνει αυτά, θα παίρνει για πλάκα το πρωτάθλημα και τα επόμενα χρόνια.

Τι θα γίνει ρε Ντουρμάζ, όλο ντρίμπλα έξω από την περιοχή αλλά μέσα τίποτα; Γιατί δεν μπαίνεις μέσα στην περιοχή; Όλα τα πρωταθλήματα που παρακολουθώ στο εξωτερικό, ο έξω δεξιά και ο έξω αριστερά κάνουν κίνηση μέσα στην περιοχή, εσύ γιατί κάθεσαι απ΄ έξω; Το γκολ της Τότεναμ το είδες πώς το έβαλε ο εξτρέμ; Σε θέση καθαρά σέντερ φορ έκανε κίνηση και βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας.

Εγώ αν ήμουν Μάντσεστερ αμέσως θα πήγαινα και θα έπαιρνα τον Μουρίνιο. Θα θέλει να πάρει τη ρεβάνς, να πάρει το αίμα του πίσω. Του αρέσει πολύ η Αγγλία, εκεί θέλει να δουλεύει. Η Μπάγερν πήγε και έκλεισε γρήγορα τον Αντσελότι. Αμάν με τον Γκουαρντιόλα, σε ένα ματς μέτρησα 34 πάσες μέχρι να γίνει το σουτ! Ε, δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό, το γυρνάς το κανάλι. Έσβησε η κατοχή, δείτε τη Λέστερ στην Αγγλία τι κάνει. Έχουν δώσει οι άλλοι τα πολλά εκατομμύρια, αλλά η Λέστερ είναι στην κορυφή με ένα έξυπνο τρόπο παιχνιδιού.

4-5-1 στην ουσία, αμύνεται 5 μέτρα έξω από την περιοχή, έρχονται και τα χαφ να βοηθάνε, και αφήνει μόνο τον γκολτζή μπροστά. Όταν πάρει την μπάλα η Λέστερ, ο πίσω από τον φορ έρχεται δίπλα του για να έχει στήριγμα, και φεύγουν μπροστά οι εξτρέμ με τα μπακ από πίσω τους να τους βοηθάνε. Κι όταν χάνουνε την μπάλα κλείνουν πίσω σαν βεντάλια. Κρατάνε τα αποτελέσματα, με πολύ τρέξιμο, ταχύτητα, και τακτική -όχι με κατοχή μπάλας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ