2016-01-04 18:37:49
Φωτογραφία για Απίστευτη Ανακάλυψη: Σκελετός ενός πειρατή του 16ου αιώνα ανακαλύφθηκε κάτω ένα δημοτικό σχολείο [photos]
Τα λείψανα ενός άνδρα που πιστεύεται ότι έχει εκτελεστεί για πειρατεία, αποκαλύφθηκαν από... εργάτες κατά τη διάρκεια των εργασιών έρευνας για την επέκταση στο Δημοτικό Σχολείο στο Newhaven, στο Εδιμβούργο

Ένας σκελετός ανακαλύφθηκε θαμμένος κάτω από μια σχολική παιδική χαρά ο οποίος θα μπορούσε να είναι πειρατής του 16ου αιώνα, όπως είπαν οι αρχαιολόγοι.

Εμπειρογνώμονες Αρχαιολογίας δήλωσαν πως τα οστά χρονολογούνται από τον 16ο ή 17ο αιώνα και σε συνεργασία με την ιατροδικαστική καλλιτέχνη, Hayley Fisher, δημιούργησαν έναν ανασχηματισμό προσώπου του άνδρα, που πιστεύεται ότι ήταν γύρω στα πενήντα.

Το σχολείο, το παλαιότερο δημοτικό σχολείο της πόλης, βρίσκεται κοντά στο λιμάνι Newhaven όπου ένα ικρίωμα κάποτε βρισκόταν στο ναυπηγεία πριν από 600 χρόνια.

Πιστεύεται ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να είχε εκτελεστεί για πειρατεία ή άλλα εγκλήματα πριν γίνει η ταφή του σε ένα ρηχό, ανώνυμο τάφο.


Ο Σύμβουλος Richard Lewis, δήλωσε: “Το Εδιμβούργο έχει ένα αναμφισβήτητα ενδιαφέρον παρελθόν και μερικά από τα αρχαιολογικά ευρήματα μας είναι στα πιο παράξενα μέρη.

“Χάρη στις τεχνικές χρονολόγησης με άνθρακα, οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι ο σκελετός ήταν πιθανό να έχει πέσει θύμα δολοφονίας – και πολύ πιθανόν να ήταν ένας πειρατής.

«Είναι φανταστικό ότι μέσα από την αρχαιολογικό συμβούλιο και την υπηρεσία των μουσείων του Συμβουλίου, είμαστε σε θέση να διερευνούμε τέτοιες ανακαλύψεις.”

Η διευθύντρια του σχολείου, Laura Thompson δήλωσε: «Οι μαθητές πιστεύουν ότι είναι φανταστικό ότι ένας σκελετός βρέθηκε κάτω από την παιδική χαρά!»

“Οι αρχαιολόγοι θα διοργανώσουν ένα ειδικό μάθημα με κάποια από τα παιδιά,για να τους δείξουν πώς έχουν χρησιμοποιήσει την επιστήμη για να αναλύσουν τα ευρήματα και θα είναι μια καλή ευκαιρία για μάθηση για αυτούς.”
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ