2016-01-05 05:14:09
Φωτογραφία για Συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε... τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στo ασφαλιστικό, καθώς σήμερα το μεσημέρι στις 16:30 ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα τον ενημερώσει σχετικά με την πρόταση που θα κατατεθεί στους εταίρους.

Όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, έχει ήδη θέσει τις προϋποθέσεις και τις προτάσεις στον δημόσιο διάλογο επί του θέματος και συγκεκριμένα:

· Χρειάζεται μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και όχι πασαλείμματα.

· Χωρίς την επίλυση του καυτού ζητήματος της ανεργίας δεν θα μπορέσει να επιλυθεί το ασφαλιστικό, όχι μόνο μακροπρόθεσμα, αλλά ούτε μεσοπρόθεσμα. Το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας σχετίζεται άμεσα με το Ασφαλιστικό και την επίλυσή του.


· Πρέπει να υπάρξουν πολιτικές οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα, θα διασφαλίσουν τις υφιστάμενες θέσεις στον Δημόσιο τομέα, όπου υπάρχει δυσκολία να δημιουργηθούν νέες θέσεις και να υπάρξει καλύτερη κατανομή, ώστε να υπάρξει μείωση της ανεργίας.

· Χρηματοδότηση, αρχιτεκτονική και δομή συστήματος του Ασφαλιστικού είναι τα θέματα στα οποία οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και θα τεθούν στον Υπουργό

· Κύριος στόχος: ένα Ασφαλιστικό που δεν θα υπονομεύει τις επόμενες γενεές.

Για τις συντάξεις

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι η μείωση των συντάξεων δεν είναι λύση, αλλά επιδεινώνει το πρόβλημα, δημιουργώντας φτωχοποίηση και ύφεση. Πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα ενιαίο, που να συνδυάζει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα, να εξασφαλίζει εξαφάνιση ανισοτήτων, προνομίων, στρεβλώσεων, σπατάλης και αδιαφάνειας.

Εισφορές:

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η φαλκίδευση της συμμετοχής του Κράτους στην κοινωνική ασφάλιση και η αύξηση των εισφορών δεν είναι λύση. Η αύξηση των εισφορών δημιουργεί χειρότερες συνθήκες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πολλές είναι προ των πυλών του κλεισίματος και κρατούν με δυσκολία εργαζόμενους. Υπάρχει, δηλαδή, ο κίνδυνος να δημιουργήσουμε αντίθετο αποτέλεσμα στην ανεργία και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας. Είναι απαράδεκτες οι προτάσεις που φέρεται να έγιναν από τους εταίρους αλλά και την Επιτροπή Σοφών του Υπουργείου για εισοδηματικά κριτήρια και στις κύριες συντάξεις.

Θα τοποθετηθούμε βάσει των θέσεών μας και της επίσημης πρότασης της κυβέρνησης

Κύριος στόχος ένα Ασφαλιστικό που δεν θα υπονομεύει τις επόμενες γενεές. Τόσο καιρό ζητάμε συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση. Δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση και έχουμε στηρίξει κάποια νομοσχέδια που έφερε η Κυβέρνηση, αλλά καταψηφίσαμε κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα και νομοσχέδια. Μέχρι στιγμής, είχαμε μόνο διαρροές για το ασφαλιστικό, όταν ενημερωθούμε υπεύθυνα από τον Υπουργό και έχουμε επίσημα την πρόταση στα χέρια μας, θα μπορέσουμε να τοποθετηθούμε υπεύθυνα, όπως κάνουμε πάντα, βάσει των θέσεών μας που ήδη σας ανέφερα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διπλωματική ένταση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διπλωματική ένταση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ