2016-01-05 13:25:25
Φωτογραφία για Διαγνωστικές εξετάσεις ΕΟΠΥΥ: Που οδήγησε η αβελτηρία του υπουργείου Υγείας...
Του Βασίλη Βενιζέλου

http://www.liberal.gr/

Πολλοί θα δουν μόνον την λαμπερή επιφάνεια και θα πουν ότι φταίει το κουαρτέτο... Πολλοί θα αγνοήσουν την αβελτηρία την οποία επέδειξε για μήνες η παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας... Ο λόγος περί των δραστικών μειώσεων στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μειώσεις οι οποίες ρίχνουν στο καναβάτσο την πλειονότητα των μικρομεσαίων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων.

Όταν η τρόικα, τότε, είχε ζητήσει από τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη την δραστική μείωση στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντιπρότεινε και επέτυχε την συμφωνία της τότε τρόικας για την επιβολή του εναλλακτικού μέτρου του clawback, δηλαδή της επιστροφής των χρημάτων από τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια προς τον ΕΟΠΥΥ για το χρηματικό ποσό το οποίο υπερβαίνει τον σχετικό κλειστό προϋπολογισμός για τις διαγνωστικές εξετάσεις.


Ουκ ολίγες φορές, λοιπόν, το κουαρτέτο, τώρα, είχε ζητήσει από την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ρυθμίσει με υπουργική απόφαση πολύ συγκεκριμένα τον μηχανισμό του clawback για τις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ. Εις μάτην Η παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έφθασε τα πράγματα στο μη παρέκει, υποχρέωσε τα στελέχη του κουαρτέτου να εμφανίσουν πίνακες με τις μακράν χαμηλότερες τιμές των αντιστοίχων διαγνωστικών εκετάσεων στις χώρες της δυτικής και της βόρειας Ευρώπης και άκουσε το κουαρτέτο να απαιτεί τώρα εναλλακτικά την άμεση και δραστική μείωση των τιμών για τις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ!

Κι όχι μόνον αυτό! Ψεύδεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όταν ισχυρίζεται ότι επέτυχε η μείωση των τιμών για τις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ να φθάνει μεσοσταθμικά... μόνον στο 43%, ενώ, λέει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το κουαρτέτο απαιτούσε μείωση τιμών της τάξης του... 70%.

Ψεύδεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωνε σταθερά και σε όλους τους τόνους ότι το κουαρτέτο απαιτεί μειώσεις τιμών της τάξης ακριβώς του 40% για τις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και κάθε άλλη ερμηνεία των γεγονότων εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν είναι μόνον φθηνά παραπλανητική, αλλά πέφτει επίσης με γδούπο στο κενό...
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ