2016-01-07 09:26:10
Φωτογραφία για Αναστασιάδης: Το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που γιορτάζουμε μακριά από τις πατρογονικές μας εστίες
Την ευχή το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που γιορτάζουμε τα... Θεοφάνεια μακριά από τις πατρογονικές μας εστίες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των επίσημων εορτασμών για τα Θεοφάνεια στην Αγία Νάπα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε όπως οι προσπάθειες που καταβάλλονται να ευοδωθούν το 2016, έτσι ώστε η Κύπρος να απαλλαγεί από στρατεύματα κατοχής.

“Εύχομαι οι προσπάθειες που καταβάλλουμε να ευοδωθούν το 2016, έτσι ώστε να ζήσουμε σε μια πατρίδα που δεν θα υπάρχουν στρατεύματα κατοχής, που δεν θα υπάρχουν εγγυητές της ακεραιότητας ή της κυριαρχίας μας”, είπε.

Πρόσθεσε ότι με δεδομένη την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα “τα ανθρώπινα δικαιώματα διασφαλίζονται για όλους, κανένας δεν διατρέχει κίνδυνο, η βάση λύσης δίνει την ευχέρεια ή αν θέλετε την εγγύηση ότι ο καθένας από τους πολίτες αυτού του κράτους, είτε Ελληνοκύπριος είτε Τουρκοκύπριος, θα ζει σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, ειρήνης και κατά αυτό τον τρόπο να μπορεί να συνδημιουργήσει με τους υπόλοιπους των συμπολιτών του”.


“Εύχομαι να είναι η τελευταία χρονιά που γιορτάζουμε μακριά από τις πατρογονικές εστίες”, συνέχισε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχει τη συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου, με βάση και αναφορές του Μακαριότατου ενωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πιστεύει πως η Εκκλησία, που εκφράζει και ένα μεγάλο μέρος του λαού αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις, και ευρύτερα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αυτό που επιδιώκουν είναι μια έντιμη λύση, η οποία να βασίζεται σε αποφάσεις που ομόφωνα έχουμε πάρει, όπως η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2009.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ