2016-01-07 10:44:08
Φωτογραφία για ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ''ΜΠΟΚΑΚΙΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει ειδικά σε ό,τι αφορά στην αύξηση των εισφορών για εργαζόμενους με μπλοκάκι ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Α. Πετρόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν τα μπλοκάκια από τη διαδικασία της αύξησης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε: «Σκοπός δεν είναι να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όπου οι ασφαλισμένοι μας θα γίνονται οφειλέτες στο σύστημα αλλά να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους». «Είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς» είπε ο κ. Πετρόπουλος, δηλαδή, «να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα. Διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα. Ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μην φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες».


Όλες οι αλλαγές για τα μπλοκάκια 

Οι αλλαγές αφορούν πάνω από 1 εκατ. ασφαλισμένους οι οποίοι θα πληρώνουν από 158 έως 1.582 ευρώ το μήνα. Κι αυτό γιατί από από 1/1/2017, ο επαγγελματίας θα σταματήσει να πληρώνει τα συγκεκριμένα ποσά που όριζε στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), δηλ. από 210,7 έως 709,01 ευρώ για τους νέους ασφαλισμένους. Αντ’ αυτού θα πληρώνει ένα ποσοστό του εισοδήματός του. Οι εισφορές θα υπολογίζονται με συντελεστή 20% επί του καθαρού εισοδήματος για τον κλάδο της σύνταξης και 6,95% για τον κλάδο υγείας. Το νομοσχέδιο προβλέπει και εισφορά 7,5% για όσους επαγγελματίες έχουν επικουρικό ταμείο. 

Πως υπολογίζεται το τελικό ποσό που θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες 

Ασφαλιστικές εισφορές: 26,95% επί του καθαρού αποτελέσματος. Η αλλαγή ευνοεί μόνο όσους δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ που σήμερα υποχρεούνται να πληρώνουν 245 ευρώ το μήνα ενώ με το νέο σύστημα το ασφάλιστρο στον ΟΑΕΕ μπορεί να πέσει στα 117 ευρώ.Φόρος εισοδήματος: 26% επί του καθαρού αποτελέσματος, για κέρδη έως 50.000 ευρώ ή 33% για κέρδη από 50.000 ευρώ και πάνωΤέλος επιτηδεύματος: 650-1.000 ευρώ ανεξαρτήτως εισοδήματοςΕισφορά αλληλεγγύης: 0,7-6% για καθαρό έσοδα άνω των 12.000 ευρώ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ