2016-01-07 15:04:06
Φωτογραφία για ΕΤΟΙΜΟΣ... ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΟΝΤΟΜ!
Τα πρώτα δείγματα γραφής του... Κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να αγωνίζεται κανείς σε μία ομάδα όντας μόλις μερικά 24ωρα στην οικογένειά της. Ακόμα και απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών του Κώστα Μέξα, που δίνει τη δική του μάχη για την παραμονή της στην Α1.

Ο παραπάνω μικρός πρόλογος είναι αφιερωμένος στον Ντάριους Τζόνσον-Οντομ, ο οποίος εδώ και μία εβδομάδα είναι μέλος του Ολυμπιακού και προσπαθεί σιγά-σιγά να επανακτήσει τα πατήματά του. Σίγουρος για τον εαυτό του, με αυτοπεποίθηση και πείσμα για διάκριση με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Aμερικανός γκαρντ μίλησε στον «Γαύρο» τον προσέγγισε κατά την εκδήλωση των ερυθρόλευκων «Meet and Greet» της Τράπεζας Πειραιώς, που έλαβε χώρα στα βοηθητικά γήπεδα του ΣΕΦ μετά το ματς με τον Απόλλωνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : 

Πώς ένιωσε, λοιπόν, στην πρώτη του εμφάνιση φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού; «Ηταν ένα τέλειο συναίσθημα», είπε με ένα τεράστιο χαμόγελο ο Τζόνσον-Οντομ και συνέχισε: 


«Θεωρώ ότι περίμενα με ανυπομονησία τη συγκεκριμένη στιγμή, όπως και ο κάθε παίκτης που θα ερχόταν σε αυτήν την ομάδα με τόσο τεράστια ιστορία. Εχασα κάποια σουτ που συνήθως πετυχαίνω, αλλά πραγματικά αυτό δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Αυτό που με ενδιαφέρει και που θέλω να έχω στο μυαλό μου είναι το τι θα κάνω στην άμυνα. Είχα μία ανησυχία για το συγκεκριμένο κομμάτι, όμως νομίζω ότι βρέθηκα στις ιδανικές θέσεις στο παρκέ και πιστεύω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Και έχω την εντύπωση πως μπορώ να χτίσω σε αυτό».

Τι θα δούμε από τον 27χρονο Αμερικανό στο ΣΕΦ; Το τελευταίο απόκτημα του Ολυμπιακού τόνισε: «Ο,τι χρειαστεί ο προπονητής μου θα δώσω. Μπορώ να σκοράρω, αλλά και να παίζω άμυνα. Μπορώ να μαρκάρω τον καλύτερο επιτιθέμενο, έχω την ικανότητα να μαζέψω ριμπάουντ και να πασάρω. Περιμένω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσω την ομάδα μου και ξέρω ότι κάθε ματς θα είναι διαφορετικό και είμαι έτοιμος να συνεισφέρω παντού».

Αναφορικά τώρα με το αν του αρέσει να παίζει στη θέση του πλέι μέικερ ή σε αυτήν του σούτινγκ γκαρντ, ο Τζόνσον-Οντομ ήταν κατατοπιστικός. «Το γεγονός και μόνο ότι είμαι στον Ολυμπιακό, μου αρκεί. Δεν με ενδιαφέρει, λοιπόν, πού θα αγωνιστώ. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτό τον σύλλογο. Ο,τι και να μου πουν και σε όποια θέση θέλουν να με χρησιμοποιήσουν, τι κι αν είναι στον άσο τι ως σουτινγκ γκαρντ. Γνωρίζω και τις δύο θέσεις εξίσου. Αγωνίζομαι ως πόιντ γκαρντ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Θα παίξω, λοιπόν, όπου μου ζητηθεί».

Τέλος, δεν έκρυψε το δέος του στο άκουσμα των ονομάτων του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη, σχολιάζοντας πως: «Είναι πραγματικά φοβεροί παίκτες και πρέπει να δεις τον τρόπο που συγκεντρώνονται πριν από κάθε αναμέτρηση. Είναι καλό για μένα να παρατηρήσω πώς δουλεύουν και να αφομοιώσω πράγματα από αυτούς. Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παίκτες στην ομάδα που είναι επιπέδου ΝΒΑ. Ο Σπανούλης, εγώ, ο Στρόμπερι, ο Χάκετ και πολλοί άλλοι. Οπότε είναι σημαντικό να δεις το πώς βλέπουν το παιχνίδι».

Στο ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν στην άκρη του πάγκου δίπλα στον τραυματία Ματ Λοτζέσκι και τους μικρούς Βασίληδες του Θρύλου, Μουράτο και Τολιόπουλο. Πέρα από το παιχνίδι, όμως, όλη την ώρα γυρνούσε και κοιτούσε τους εκστασιασμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που έδιναν το δικό τους ρεσιτάλ στις κερκίδες. Ερωτώμενος, λοιπόν, για τους οπαδούς του Θρύλου, ο Τζόνσον-Οντομ δήλωσε: «Για πρώτο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, με ανάγκασαν και μένα να ενθουσιαστώ. Ημουν ήδη ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και θα αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό και τώρα είμαι ακόμα περισσότερο που θα έχω δίπλα μου αυτό το κοινό».

Λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα και την πρώτη μέρα του 2016, ρωτήθηκε αν η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να λογιστεί ως το δώρο του από τον Αϊ-Βασίλη.

«Σίγουρα με διαφορά το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου επιφυλάσσει ο Αγιος Βασίλης», δήλωσε χαμογελώντας ο Αμερικανός για να τονίσει με τη σειρά του πως «όχι για μένα μόνο, αλλά και για την οικογένειά μου. Να έρθουμε στην Αθήνα και σε μία πόλη όπου είμαστε τόσο πολύ ευπρόσδεκτοι. Ειδικά του να παίζω σε μία ομάδα που είναι κάτι παραπάνω από οικογένεια. Τι καλύτερο για μένα;», για να κλείσει μιλώντας για τη Λαμποράλ: 

«Περιμένω πώς και πώς το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, γενικότερα όμως ανυπομονώ να βελτιώνομαι και να προοδεύσω μέσω της ομάδας μου. Αλλά αυτό θα γίνει παιχνίδι με το παιχνίδι. Και αν το καταφέρω και αυτό, πιστεύω ότι θα τα πάμε αρκετά καλά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ