2016-01-07 18:58:09
Φωτογραφία για Στο Μαξίμου για το ασφαλιστικό ο Κατρούγκαλος
Ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για λεπτομέρειες του ασφαλιστικού Από τη Δευτέρα το βράδυ που οι θεσμοί παρέλαβαν την πρόταση υπάρχει ανοιχτή γραμμή σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Η ελληνική πλευρά στέλνει συμπληρωματικά στοιχεία για επιμέρους μέτρα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναφέρει ότι θα μελετηθεί περαιτέρω ο ιδανικός τρόπος συνυπολογισμού των εισφορών στα έξοδα όπως και των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών και θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τους νέους επιστήμονες, ούτως ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος βασική αρχή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η εφαρμογή όμοιων κανόνων για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των εισφορών.

Ωστόσο, ισονομία «δεν σημαίνει αδιαφορία ως προς τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το προσχέδιο του Υπουργείου, προβλέπει στο άρθρο 52 παρ. 2 εδ. γ, ότι εξομοιώνονται με τους μισθωτούς «και άλλα πρόσωπα ασφαλιστέα λόγω ιδιότητας, για το εισόδημα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση».

Εξάλλου, αύριο Παρασκευή ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο το ασφαλιστικό.

Επίσης, στο Μαξίμου για σύσκεψη είναι και οι Δραγασάκης, Τσακαλώτος και. Σταθάκης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ