2016-01-07 19:25:19
Φωτογραφία για Ο τομέας Πολιτισμού του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με τον θάνατο της Άννας Συνοδινού.
Στους καιρούς μας, καιρούς ηθικής και πνευματικής σήψης και κατάπτωσης, σε μία.. εποχή πλήρους απαξίωσης της πραγματικής τέχνης και του κάλλους υπό την αρχαιοελληνική του έννοια, το λειτούργημα του ηθοποιού υπηρετείται απο ελάχιστους, άξιους πραγματικούς εργάτες της τέχνης.

Η Άννα Συνοδινού υπήρξε μία εμβληματική μορφή του νεοελληνικού μας Θεάτρου, η οποία διαμέσω της παρουσίας της στα καλλιτεχνικά πράγματα του τόπου επί έξι δεκαετίες, στάθηκε επάξια στον κοινωνικό ρόλο της ως ηθοποιός, τηρώντας μιάν ευθεία γραμμή αναμεταξύ πραγματικής τέχνης και προσωπικής ζωής, εδίδαξε το ήθος εντός και εκτός θεατρικής σκηνής σε όσους είχαν την τύχη να την συναντήσουν και υπηρέτησε πιστά το αρχαιοελληνικό μας δραματολόγιο, αποδίδοντας τα μηνύματα του με τον τρόπο που αυτά οφείλουν να αποδίδονται στον θεατή.

Είναι σίγουρο πως θα παραμείνει στην συλλογική μνήμη και ψυχή, ως ένας καθολικά αξιόλογος φύσει και θέσει άνθρωπος της τέχνης και ως ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για τους ηθοποιούς μας των επόμενων γενεών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα όπου θα την σκεπάζει, τα ειλικρινέστερα των συλλυπητήριων στους οικείους της.

Πάνος Χατζηγεωργιάδης

Υπεύθυνος Πολιτισμού ΛΑ.Ο.Σ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ