2016-01-09 00:44:15
Φωτογραφία για Τα μέτρα …..ο αργός οικονομικός θάνατος της Ελλάδας  και ο διχασμός - Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο
Αρχές του 2016,  στο προσκήνιο νομοσχέδιο που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό της Ελλάδα Αρκετοί υποστηρικτές έχουν την άποψη ότι αποτελούν   ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα δηλαδή για γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς μελισσοκόμους κλπ.  και επειδή είναι αλληλένδετα  μάλλον  θα ΄ναι, ταφόπλακα για όλους μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κυβερνήσεις στην Ελλάδα έφεραν τα μνημόνια, ένα πακέτο σύνολο μέτρων που καλεί να επωμιστεί ο Ελληνικός λαός. Έτσι μας επέβαλαν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αποτέλεσμα είναι να δεχθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήγμα στα οικονομικά τους. Έτσι αποφάσισαν να μειώσουν κάποια περιττά έξοδα και περιόρισαν τις επισκέψεις τους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιοριστήκαν στα απαραίτητα έξοδα. Αυτό έφερε το πρώτο πλήγμα στους ελευθέρους επαγγελματίες που είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται και αναγκαστικά πήραν με την σειρά τους μέτρα όπως η αποδέσμευση εργατικού δυναμικού από επιχειρήσεις τους.


Η αγορά άρχισε να γίνεται στάσιμη. Σε δεύτερο στάδιο ήρθε η φορολόγηση των επιχειρήσεων με προκαταβολές φόρου και τέλη επιτηδευματία που ανάγκασαν πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν ή και να μεταφερθούν στην Βουλγαρία με ευνοϊκές εκεί συνθήκες και προσφέροντας θέσεις εργασίες μειώνοντας την ανεργία στην γειτονική χώρα. Στον αντίστοιχο τομέα στην Ελλάδα η ανεργία να αυξάνεται και η μία μετά την άλλη επιχειρήσεις να κλείνουν. Παράδειγμα χαρακτηριστικό η άλλοτε πολυσύχναστη αγορά επί της Βουλιαγμένης στην Αθήνα να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης αφού το κλείσιμο των επιχειρήσεων μετέτρεψε τον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο σε καταστήματα φαντάσματα.

Και ενώ ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρηση του είτε να μετακομίσει στην γείτονες χώρες των Βαλκανίων ήρθε η σειρά του πρωτογενή τομέα. Ένας παραγωγικός τομέας που παράγει τα πάντα, με προϊόντα ποιότητας που εξάγονται αλλά και που απορροφούνται στην τοπική αγορά. Μετά από το πλήγμα του δημόσιου τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήρθε και η σειρά του πρωτογενή τομέα. Το 13,5%του εργατικού δυναμικού   απασχολείται στην αγροτική παραγωγή . Η συνεισφορά των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντική καταλαμβάνοντας αρκετές από τις πρώτες δεκαπέντε  θέσεις στον πίνακα των εξαγόμενων αγαθών. Ενδεικτικά αναφέρονται  τα αλιεύματα, οι ελιές, τα τυροκομικά ,  το βαμβάκι , φρούτα, ελαιόλαδο.

Αν με τα νέα μέτρα (αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, υπέρμετρη φορολόγηση ) σε βάρος του πρωτογενή τομέα  ο ενεργός  αγροτικός πληθυσμός θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομία μας θα βασίζεται, κατά το πλείστον,  μόνον σε εισαγωγές ακόμη και αγροτικών αγαθών.

Το άσχημο είναι ότι με την πολιτική αυτή και τις αλλεπάλληλες μειώσεις αλλά και την αυξανόμενη  δυσβάστακτη φορολογία , οι επιχειρήσεις ο δημόσιος τομέας καθώς και πιθανόν ο πρωτογενής παραγωγικός οδεύουν σε εξαθλίωση και καταστροφή.

Γιατί επιθυμούν οι κυβερνώντες την καταστροφική πορεία?

Το χειρότερο είναι ο διχασμός που επιφέρει η πορεία αυτή στον λαό.  Φταίει ο δημόσιος υπάλληλος …..φταίει αυτός που έφυγε στην Βουλγαρία ……φταίει ο αγρότης με τις επιδοτήσεις ……Και όλοι εθελοτυφλούν ως προς τον υπαίτιο που δημιούργησε αυτήν την κατάσταση,  έχει επιλέξει το «Διαίρει και βασίλευε» αντί του κράτους πρόνοιας, προστασίας και στήριξης για τους πολίτες του .

Προφανώς δεν θέλουν κάποιοι την ανάπτυξη στην Ελλάδα… Θα μου πείτε μόνο θεωρίες και λύση πουθενά. Τα κίνητρα για ανάπτυξη επιχειρήσεων και δυναμική τόνωση πρωτογενούς τομέα που μαζί τον τουρισμό θα έβγαζαν την Ελλάδα από την ύφεση στα πρώτα βήματα της ανάπτυξης. Άποψη μου φυσικά

Αν τα βλέπω εγώ όλα αυτά ένας απόφοιτος Λυκείου, την αδικία, την παράνοια στους φόρους και την εξαθλίωση που βιώνει ο Ελληνικός λαός  …οι σπουδαγμένοι μορφωμένοι ,οικονομολόγοι, νομικοί που είναι σε αξιώματα της κυβέρνησης γιατί δεν τα βλέπουν ?

Αν γίνονταν εκλογές και ήμουνα υποψήφιος απέναντι σε αυτά τα τρανταχτά ονόματα της πολιτικής, με τις σκέψεις του απλού ψηφοφόρου, με τα απλά αυτονόητα μέτρα να προστατευτούν οι Έλληνες και οι κάτοικοι αυτής της χώρας ποιός αλήθεια θα με ψήφιζε??  Μπορεί να αλλάξει η πορεία της Ελλάδας επειδή τα έχει όλα και χρειάζονται κίνητρα ανάπτυξης και σχεδιασμό σωστό και όχι δρομολόγηση εξασθένισης των πολιτών και καταστροφή της Ελλάδας.

Καλή χρονιά αναγνώστες Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ