2016-01-09 08:40:08
Φωτογραφία για Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα
Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, 15μελές κλιμάκιο επαγγελματιών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού... διέθεσε ανθρωπιστικό υλικό (600 θερμικές κουβέρτες, 1200 μπουκάλια νερό 500 ml, 600 σακίδια και 500 πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής) σε φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης για την κάλυψη επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, που έχει απευθύνει στην κοινότητα η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Η διανομή πραγματοποιήθηκε παρουσία υψηλής αντιπροσωπείας του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού ―και πιο συγκεκριμένα του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Michael Adamson και της υπεύθυνης ανθρωπιστικής πολιτικής κ. Sorcha O'Callaghan― καθώς και του απεσταλμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας & επικεφαλής της Επιχείρησης Έκτακτης Ανάγκης στην Ελλάδα κ. Stephen McAndrew.


Παράλληλα, εκπαιδευμένοι εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν στον παιδότοπο του Κέντρου, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη στα παιδιά των φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών, μέσα από δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας.

Με τη στήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας, η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα παραμένει σταθερή και αδιάλειπτη. Σε καθημερινή βάση, νοσηλευτές και εθελοντές νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καλύπτουν την απογευματινή βάρδια λειτουργίας των ιατρείων του Κέντρου, παρέχοντας υγειονομική περίθαλψη και αγωγή υγείας στους φιλοξενούμενους πληθυσμούς. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν χώρα δράσεις διάθεσης ανθρωπιστικού υλικού ενώ μεικτά κλιμάκια επαγγελματιών και εθελοντών του Ε.Ε.Σ. παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών και ενηλίκων, υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL), πληροφόρηση και διευκόλυνση της επικοινωνίας των εξυπηρετουμένων με συγγενικά τους πρόσωπα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ