2016-01-09 19:10:08
Φωτογραφία για Hyundai IONIQ: Έρχεται ο αντίπαλος του Prius
Η Hyundai παρουσίασε επιτέλους στο κοινό τον αντίπαλο του Prius που ακούει στο όνομα IONIQ hybrid. Κατασκευάστηκε πάνω σε ειδικά μελετημένη πλατφόρμα ώστε να δέχεται τρία αποδοτικά και ιδιαίτερα οικονομικά μηχανικά σύνολα.

Η ομάδα των μηχανικών δημιούργησε ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας ατσάλι πολύ υψηλής αντοχής σε συνδυασμό με το ελαφρύ αλουμίνιο και κατάφερε να μειώσει σημαντικά το βάρος του καθώς εξαρτήματα του νέου μοντέλου όπως το καπό ή πολλά στοιχεία της ανάρτησης είναι φτιαγμένα από αυτό το υλικό.

«Το IONIQ ενσαρκώνει τη νέα συλλογιστική και τις μεγάλες φιλοδοξίες της Hyundai Motor για το μέλλον. Αυτό το παγκόσμιας κλάσης υβριδικό μοντέλο θα είναι το ξεκίνημα της μελλοντικής μας προσπάθειας και συνεισφοράς στην αυτοκίνηση», δήλωσε ο Rag Jung, Επικεφαλής του Τμήματος Σχεδίασης και Δημιουργίας της Hyundai Motor.

Στο δρόμο, υποστηρίζει η Hyundai, το IONIQ υπόσχεται δυναμική συμπεριφορά και απολαυστικά ταξίδια. Οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί μπροστά και χαμηλά προκειμένου να επιτευχθεί χαμηλό κέντρο βάρους που επιτρέπει σταθερότητα στις στροφές.


Η γκάμα του IONIQ περιλαμβάνει μια σειρά από ηλεκτρικούς, plug-in υβριδικούς και μόνο υβριδικούς κινητήρες γεγονός που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά για ένα μοντέλο. Στη βάση υπάρχει ο 1.6 λίτρων Kappa GDi κινητήρας που εξελίχθηκε αποκλειστικά για τις υβριδικές κινητήριες μονάδες της κορεατικής μάρκας. Σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 152 ίππους.

Την επίσημη πρώτη του νέου μοντέλου θα παρακολουθήσουμε στην Έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ