2016-01-10 18:29:09
Φωτογραφία για Πορτογαλία: H αιολική ενέργεια υπερκάλυψε για πρώτη φορά την εθνική ζήτηση
Η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Πορτογαλία διαμορφώθηκε σε 4.210 Γιγαβάτ την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενη επίδοση και καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών της χώρας της Ιβηρικής σε ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με στοιχεία του διαχειριστή του πορτογαλικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας Redes Energéticas Nacionais (REN) το νέο ρεκόρ αιολικής παραγωγής επιτεύχθηκε στις 2 τα ξημερώματα και ξεπέρασε το προηγούμενο του Ιανουαρίου του 2015 κατά 80 Μεγαβάτ.

Μάλιστα, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας σε εθνικό επίπεδο, η αιολική παραγωγή ήταν πλεονασματική.

Η Πορτογαλία φιλοξενεί 4.953 εγκατεστημένα αιολικά Μεγαβάτ. Η αιολική ενέργεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγική πηγή στη χώρα πίσω από τα υδροηλεκτρικά των 5.791 Μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος.

Συνολικά, τα πορτογαλικά αιολικά πάρκα παρήγαγαν 86,5 Γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκείνη την ημέρα, προσφορά που ισοδυναμούσε με το 65 τοις εκατό της εθνικής ζήτησης. Την επόμενη ημέρα οι άνεμοι κόπασαν με αποτέλεσμα να καταγραφεί σημαντική πτώση της παραγωγής στις 29,6 Γιγαβατώρες.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο 31% έως το 2020 από 25,7% στα τέλη του 2013.

Χάρη στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και τις επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, η Πορτογαλία έχει μειώσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα στο 72% από 85% επί του συνόλου της ενεργειακής κατανάλωσης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ