2016-01-11 10:36:34
Φωτογραφία για Μεγάλη προσοχή: Διαβάστε αναλυτικά ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι με το νέο Ασφαλιστικό...
Οι ασφαλιστικές εισφορές εκτινάσσονται και μαζί με τους φόρους ουσιαστικά “κλέβουν” το μισό και πλέον εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μάλιστα οι ελεύθεροι επαγγελματίες κινδυνεύουν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές όχι βάσει του πραγματικού τους εισοδήματος αλλά βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης και μάλιστα, σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές με βάση το καθαρό αποτέλεσμα της προηγούμενης χρήσης.

Ταυτόχρονα βάσει των επαγγελματικών δαπανών θα μειώνεται όχι μόνο το φορολογητέο εισόδημα, κατά συνέπεια ο φόρος εισοδήματος, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές. ης) μπορεί να μπλέξει τον επιτηδευματία σε μεγάλες οικονομικές περιπέτειες.

Για εισόδημα 5.000 ευρώ ασφαλισμένος στην 1η κλάση του ΟΑΕΕ πληρώνει σήμερα 2.528,52 ευρώ, ενώ αν αφαιρεθούν και οι φόροι, το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώνεται στα 1.178,9 ευρώ. Με το νέο σύστημα οι εισφορές θα ανέρχονται στα 2.128 ευρώ αν ο ασφαλισμένος υποχρεωθεί να ασφαλιστεί και για την επικουρική σύνταξη ή στα 1.754 ευρώ χωρίς το επικουρικό. Το καθαρό αποτέλεσμα θα διαμορφώνεται στα 1.474,61 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των εισφορών του επικουρικού και στα 1.752 ευρώ χωρίς το επικουρικό. Αρα όλοι οι ασφαλισμένοι με φορολογητέο αποτέλεσμα έως 5.000 ευρώ βγαίνουν κερδισμένοι.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ