2016-01-12 00:26:12
Φωτογραφία για Χρυσοβελώνη: Οι Σαρακατσάνοι, μία πανάρχαια νομαδική φυλή, θεωρούνται θεματοφύλακες της παράδοσης και των εθίμων
Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρέστη στις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην... πόλη του Βόλου με αφορμή την ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων.

Συγκεκριμένα το Σάββατο η κ. Χρυσοβελώνη παραβρέθηκε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας και την Κυριακή στην πανελλήνια συνάντηση των εν Ελλάδι Σαρακατσαναίων με συμμετοχή δεκάδων ομώνυμων συλλόγων και χορευτικών συγκροτημάτων. Μετά τη λήξη των διήμερων εκδηλώσεων ι κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε:

«Είμαστε ευτυχείς που φιλοξενούμε φέτος στο Βόλο την Πανελλήνια συνάντηση των απανταχού Σαρακατσαναίων και τους καλωσορίζουμε στην πόλη μας. Συγχαίρω θερμά τους διοργανωτές γι’ αυτή την πρωτοβουλία ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι δράσεις στην πόλη του Βόλου.

Οι Σαρακατσάνοι, μία πανάρχαια νομαδική φυλή, θεωρούνται θεματοφύλακες της παράδοσης και των εθίμων. Στην προηγμένη τεχνολογικά κοινωνία μας, οι Σαρακατσάνοι, παραμένουν γερά δεμένοι με τις ρίζες τους και πιστοί στα εθιμικά - παραδοσιακά στοιχεία μιας κοινωνίας. Σταθεροί στις αξίες τους, πατρίδα – θρησκεία - οικογένεια, προάγουν τον πολιτισμό και ενδυναμώνουν αξίες σημαντικές για την πρόοδο και την ανάπτυξη των σχέσεων των ανθρώπων.

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων όχι μόνο για την συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και για τις δράσεις που κάθε φορά αναβιώνουν συνεχίζοντας την παράδοση και τον πολιτισμό της χώρας μας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ