2016-01-12 12:29:12
Φωτογραφία για Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Δείτε τις σκληρές εικόνες από το σημείο της έκρηξης... [photos]
Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη! Καμικάζι αυτοκτονίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ανατινάχτηκε στο κέντρο της πόλης σπέρνοντας τον θάνατο! Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε ξενοδοχείο στο Μαλτεπέ. Πληροφορίες μιλούν για εγκλωβισμένους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk μεταδίδει ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Η εφημερίδα Radikal μεταδίδει την πληροφορία αστυνομικής πηγής ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ανεβάζει σε δέκα τον αριθμό των νεκρών.

12:23  Γερμανοί και Νορβηγοί τα θύματαΓερμανοί και Νορβηγοί τουρίστες είναι ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης έκρηξης μεταδίδει το CNN Turk

12:22  Ακούστηκε σε όλη την Κωνσταντινούπολη!

Η έκρηξη στην πλατεία Σουλτάν Αχμέντ, ανάμεσα στο Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά, ήταν τόσο ισχυρή που, σύμφωνα με το BBC, ακούστηκε σε όλη την Κωνσταντινούπολη!


12:18  Στο σημείο της έκρηξης ασθενοφόρα και αντιτρομοκρατική

12:01  Γερμανοί τουρίστες τα θύματα;

Οι πληροφορίες επιμένουν πως πολλοί από τα θύματα της έκρηξης στην πλατεία Σουλταν Αχμέτ στην Κωνσταντινούπολης είναι Γερμανοί τουρίστες

12:00  Βυθίζεται το τουρκικό χρηματιστήριοΠτώση καταγράφουν οι τιμές των τουρκικών μετοχών και ομολόγων καθώς και η ισοτιμία της τουρκικής λίρας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε 0,2% στις 3,0438 λίρες ανά δολάριο, χάνοντας κέρδη έως 0,2% που σημείωνε νωρίτερα. Ο χρηματιστηριακός δείκτης Borsa Istanbul 100 αντέστρεψε τα κέρδη έως 0,7% που σημείωνε και καταγράφει απώλειες 0,4%. Οι τιμές των τουρκικών 10ετών ομολόγων μειώθηκαν, ωθώντας τις αποδόσεις τους σε άνοδο 8 μονάδων βάσης στο 11,39%.

«Πολιτικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι κινούν και πάλι τις εγχώριες αγορές. Αυτό θα φέρει το νόμισμα σε αρνητικό έδαφος. Περιμένω περαιτέρω πωλήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής συναλλαγών της τράπεζας ING στην Κωνσταντινούπολη.

12:00  Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων - Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Μέσω twitter το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της Κωνσταντινούπολης

11:57  Συγκλονιστικές μαρτυρίεςΟ Ερντέμ Κόρογλου, εργαζόμενος σε ένα γραφείο που "βλέπει" στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ δήλωσε στο NTV είπε ότι τα γύρω κτήρια σείστηκαν από την έκρηξη. Είδε πολλούς ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος, δεν ήταν σε θέση να πει όμως αν είχαν τραυματιστεί ή αν ήταν νεκροί.

Μια γυναίκα που δεν θέλησε να αναφέρει το όνομά της, εργαζόμενη σε κατάστημα της περιοχής, είπε στο Reuters είπε ότι η έκρηξη τους ταρακούνησε, “τρέξαμε να φύγουμε”, είπε, και “είδαμε ανθρώπινα μέλη γύρω μας”.

11:57  "Υποψιαζόμαστε τρομοκρατική ενέργεια"Οι τουρκικές αρχές υποψιάζονται ότι η ισχυρή έκρηξη στην ιστορική πλατεία Σουλτάναχμετ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, δίπλα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, είναι τρομοκρατικής προέλευσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.

"Υποψιαζόμαστε τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται επιβεβαιώνοντας τις περιγραφε΄ς αυτοπτών μαρτύρων.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διεξάγονται έρευνες για την εκρηκτική ύλη και για τους υπευθύνους.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει εδώ και ώρα πληροφορίες ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

11:56  Όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι αρχές ερευνούν για τον τύπο των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν και για τους υπεύθυνους της έκρηξης.

11:46  10 νεκροί, 15 τραυματίεςΤο γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε επίσημα ότι οι νεκροί από την έκρηξη υπάρχουν 10 νεκροί και 15 τραυματίες

11:37  Έκτακτη σύσκεψη υπό τον ΝταβούτογλουΟ πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την έκρηξη που έχει σκορπίσει τρόμο στην Κωνσταντινούπολη.

11:36  Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο

Παράλληλα με την έκρηξη στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ ξέσπασε φωτιά και σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Μαλτεπέ με τις πληροφορίες των τουρκικών πρακτορείων να μιλούν για εγκλωβισμένους, πιθανότατα εργαζόμενους
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ