2016-01-12 19:57:13
Φωτογραφία για Δικαιώνει τους φαρμακοποιούς το Εφετείο Αθηνών
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Μία πρώτη δικαστική νίκη ενάντια στην απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, πέτυχαν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι δεν έχουν παραιτηθεί από τον αγώνα για την ανατροπή της σχετικής ΚΥΑ, αξιοποιώντας και ένδικα μέσα.

Χάρη στις προσπάθειες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση (υπ’ αρ. 832/2015) σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις που απαγορεύουν τη συμμετοχή φαρμακοποιού σε περισσότερες εταιρείες, στόχο έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι διατάξεις αυτές, προνοούν δε –υποστηρίζουν οι δικαστές – για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ορθολογικής κι αποτελεσματικής οργάνωσης και λειτουργίας των φαρμακείων, μέσω της τήρησης συνθηκών ανεξαρτησίας και της αποτροπής συγκέντρωσής τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Με λίγα λόγια, το Εφετείο Αθηνών κρίνει παράνομη τη συμμετοχή ενός φαρμακοποιού σε περισσότερες των δύο εταιρειών εκμετάλλευσης φαρμακείου.


«Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική νίκη των φαρμακοποιών, καθώς υιοθετείται η πάγια θέση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου περί “απελευθέρωσης” του ιδιοκτησιακού, και η οποία νίκη ενισχύει άνευ άλλου τα επιχειρήματα του κλάδου στον ανοιχθέντα δικαστικό αγώνα κατά της υπ’ αριθμόν Γ5(β)/Γ.Π.οικ.82829/29.10.2015 Κοινής Αποφάσεως των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υγείας («Ρυθμίσεις επαγγέλματος Φαρμακοποιού – Ίδρυση Φαρμακείου»)» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομική Υπηρεσία του ΠΦΣ.

Στο μεταξύ, προς αναβολή οδεύει η προγραμματισμένη για τις 14/1/16 συζήτηση της προσφυγής των φαρμακοποιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ΚΥΑ (δείτε εδώ). Οι δικηγόροι έχουν προκηρύξει 3ήμερη απεργιακή κινητοποίηση 13-15 Γενάρη κι έτσι θα οριστεί νέα ημερομηνία.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ