2016-01-13 07:16:46
Φωτογραφία για Δημοσιεύματα Τύπου «ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Σοκ δέος..»
Κ. Υπουργέ

Τις τελευταίες ώρες μετά από δημοσιεύματα στον τύπο για νέα μέθοδο υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ, σε όσα στελέχη υποβάλλουν αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, η Ένωση μας γίνεται αποδέκτης πολλών μηνυμάτων δυσαρέσκειας και αγανάκτησης.

Το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων έχει ως εξής «ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Σοκ δέος… Πηγή του υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσε την πρόταση που υπάρχει…Όσοι κατέθεσαν από 1η Ιανουαρίου του 2015, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το εφάπαξ τους θα υπολογιστεί ως εξής: Τα έτη υπηρεσίας που έχουν μέχρι και 31/12/2014 θα υπολογίζονται με την παλαιά μέθοδο. Τα χρόνια μετά από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα υπολογίζονται με την νέα μέθοδο η οποία προβλέπει ότι το εφάπαξ θα είναι επί της ουσίας η επιστροφή του ποσού των εισφορών συν ένας μικρός τόκος που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά το 3%.  Συνεπώς οι χαμένοι είναι πολλοί και σίγουρα οι νεότεροι θα την πληρώσουν πιο άσχημα.  »


Γνωρίζεται επιπλέον ότι σε απάντηση στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή της ΚΥΑ που ενσωματώνει τη ρήτρα αξιόμαχου που από το 2014 έχει ζητήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του ν. 4281/2014 και ο τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ βοηθημάτων για τα στελέχη των Ε.Δ. θα εξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής αναθεώρησης του ασφαλιστικού που θα προκρίνει το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με υπολογισμούς εάν υιοθετηθεί και αποδεχτείτε την παραπάνω πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, τότε αυτή θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις στο ΕΦΑΠΑΞ όπου η μείωση θα ξεπερνά το 20% στην επόμενη δεκαετία. Θα λαμβάνουν δηλαδή οι επόμενες γενιές λιγότερο εφάπαξ κατά 20.000€ έως 40.000€ όσο θα περνάνε τα χρόνια.

Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να σταματήσει η αγωνία των στελεχών σας ζητούμε να διαψεύσετε τα παραπάνω δημοσιεύματα καθώς όπως πολλάκις φορές έχετε δηλώσει ότι δεν θα δεχτείτε να ψηφίσετε μειώσεις στα Στελέχη των ΕΔ.

Οι βουλευτές των κομμάτων του Κοινοβουλίου, όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

                                                               

              Ηλίας Νατσιούλας                                                               Δημήτριος Κούτσικος

Attachments:ΕΦΑΠΑΞ.pdf[ ]184 kB

ΠΗΓΗ: http://www.espeth.gr/index.php/2013-05-02-21-15-53/259-dimosieymata-typou-efapaks-stratiotikon-sok-deos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ