2016-01-13 13:40:48
Φωτογραφία για Τέλος στο θρίλερ με τους Αμερικανούς ναύτες. Το Ιράν τους ελευθέρωσε...
Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ ομηρίας 10 Αμερικανών ναυτών από δυνάμεις του Ιράν.

Απελευθερώθηκαν στα διεθνή ύδατα και ενώ είχε προκληθεί ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας ορόσημο μεταξύ Τεχεράνης και παγκόσμιων δυνάμεων.

Το IRGC (Islamic Revolutionary Guards Corps) ανακοίνωσε πως ελευθέρωσε τους ναύτες αφού διαπίστωσαν πως είχαν εισέλθει στα ιρανικά χωρικά ύδατα κατά λάθος. Οι ναυτικοί επέβαιναν σε δύο αμερικανικά σκάφη.

"Οι τεχνικές έρευνες έδειξαν ότι τα δύο σκάφη ναυτικού των ΗΠΑ μπήκαν στα ιρανικά χωρικά ύδατα κατά λάθος. Απελευθερώθηκαν σε διεθνή ύδατα αφού απολογήθηκαν", ήταν η ανακοίνωση του IRGC που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το περιστατικό προκάλεσε ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως η Τεχεράνη είχε καταλήξει σε συμφωνία τον περασμένο χρόνο με τις ΗΠΑ και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις για τον περιορισμό των πυρηνικών της δραστηριοτήτων με αντάλλαγμα την άρση των οικονομικών κυρώσεων. Συντηρητικοί κύκλοι και στις δύο χώρες που βρίσκονται σε εχθρότητα από την Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν το 1979, έχουν επικρίνει τη συμφωνία που πρόκειται να υλοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν Hassan Firouzabadi δήλωσε πως το περιστατικό έρχεται να δείξει τη δύναμή τους στους ταραξίες του Κογκρέσο των ΗΠΑ που επεδίωξε να ασκήσει πίεση στο Ιράν μετά τη συμφωνία για τα πυρηνικά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ