2016-01-14 09:52:23
Φωτογραφία για Στασινός: Το ασφαλιστικό οδηγεί εκτός Ελλάδος τους μηχανικούς
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ

ΕΤΗΝΟΣ

Με τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος όλους τους μηχανικούς, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

«Επομένως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα αποτύχει, λόγω μειωμένων εσόδων που θα προκύψουν από το μικρότερο αριθμό ασφαλισμένων, παράλληλα με την καταστροφή του μεγαλύτερου επιστημονικού κλάδου της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έδωσε μάλιστα και παραδείγματα που επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Στασινός, η συνολική επιβάρυνση από τις ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης είναι 38,45% του εισοδήματος, που αν προστεθεί στο 33% φορολογία εισοδήματος τρέχουσας χρήσης και στο 100% προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης, για τα υψηλότερα εισοδήματα, οδηγεί σε συνολική επιβάρυνση 104,5% του εισοδήματος, χωρίς υπολογισμό τέλους επιτηδεύματος και έκτακτης εισφοράς.


Όμως ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έδωσε έμφαση κυρίως στην επιβάρυνση των νέων μηχανικών και των νέων επιστημόνων από τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις, για τους οποίους τόνισε ότι «χρειάζονται αλλαγές στο σχεδιασμό τώρα, πριν να είναι πολύ αργά». Όπως σημείωσε «με αυτές τις ρυθμίσεις ένας νέος απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής είτε δεν θα θελήσει καν να μπει στο επάγγελμα είτε θα έχει ως μονόδρομο τη φυγή στο εξωτερικό». 

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ παρουσιάσε τις απόψεις του στις συναντήσεις του τόσο με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννήματα. Ο Γιώργος Στασινός μάλιστα τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι νέος σχετικά μηχανικός και γνωρίζει καλά το σημερινό κόστος ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ και την επιβάρυνση που θα φέρουν οι προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι τόσο ο Αλέκος Φλαμπουράρης όσο και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, ευρισκόμενοι μέχρι πρόσφατα στην μεγαλύτερη κατηγορία των «παλαιών ασφαλισμένων» του ΤΣΜΕΔΕ, επίσης καταλαβαίνουν την τεράστια επιβάρυνση που φέρνουν για τους συναδέλφους τους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ