2016-01-15 00:26:09
Φωτογραφία για VLF Force 1 με DNA από Viper
Μπορεί ένα Dodge Viper να γίνει ακόμα πιο γρήγορο και σκληροπυρηνικό; Σύμφωνα με την VFL Automotive μπορεί. Η εταιρία που ουσιαστικά αποτελείται από τους Henrik Fisker (ιδιοκτήτη της Fisker), Bob Lutz (πρώην πρόεδρο της GM και Ben Keating (οδηγός αγώνων με Viper). Έτσι παρουσιάστηκε το VLF Force 1 που με τέτοιο όνομα θα μπορούσε άνετα να το οδηγεί ο Barak Obama ή ο εκάστοτε πρόεδρος των Η.Π.Α.

Από πλευράς εμφάνισης το VLF Force 1 διαφέρει σημαντικά από το Dodge Viper - ιδίως στο εξωτερικό - με μόνο ουσιαστικά στοιχείο που να μαρτυρά την όποια σχέση των δύο αυτοκινήτων τις δύο εξατμίσεις μπροστά από τους οπίσθιους τροχούς. Ωστόσο το μοντέλο δεν φέρει μόνον διαφοροποιημένο "καπάκι" καθώς στην κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά μέρη από carbon με αποτέλεσμα ένα αρκετά χαμηλό βάρος στα 1538kg.

Επίσης ο V10 των 8.4lt έχει αυξημένη κατά 100ps ισχύ φτάνοντας αισίως τους 745ps. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στον οπίσθιο άξονα μέσω μηχανικού 6τάχυτου κιβωτίου ενώ υπάρχει διαθέσιμο και ένα αυτόματο ίσων σχέσεων. Τα φρένα φέρουν την υπογραφή της Brembo ενώ τα ελαστικά είναι της Pirelli και της σειράς PZero.


Σύμφωνα με την εταιρία το VLF Force 1 σημειώνει επιτάχυνση 0-100km/h σε λιγότερα από 3sec και τελική ταχύτητα 350km/h. Όσοι ενδιαφερόμενοι δε θα πρέπει να δαπανήσετε μία περιουσία καθώς το μοντέλο, η παραγωγή του οποίου δε θα ξεπεράσει τα 50 κομμάτια, θα τιμάται περί τα 265.500$. Η παρουσίαση του VLF Force 1 έγινε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ