2016-01-15 05:47:14
Φωτογραφία για Χρ.Σπίρτζης: Η Κρήτη θα είναι το πρότυπο μοντέλο εξόδου από την κρίση
Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται ότι κινείται η λογική του υπουργείου υποδομών και... της Περιφέρειας σε ό,τι αφορά το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) αλλά και τις άλλες υποδομές που, καταφανώς, στερείται το νησί.

"Για όλα αυτά τα χρόνια που γίνεται συζήτηση για το ΒΟΑΚ, ο ΒΟΑΚ είναι μόνο ... τίτλος, δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, δε έχουμε σχέδιο για το πως θα υλοποιηθεί ... Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί! Δεν μπορεί η κρήτη να περιμένει με αποσπασματικά έργα μετά από δεκαετίες πότε θα γινει ο ΒΟΑΚ" είπε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης μετά από τις διαδοχικές κλειστές συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τον αερολιμενάρχη.

Στο μικροσκόπιο μπήκε φυσικά ο ΒΟΑΚ, καθώς και ο νότιος οδικός άξονας καθώς και στο σύνολό τους τα οδικά έργα που το νησί χρειάζεται, όμως... δεν είναι μόνο αυτά! "Η Κρήτη έχει ανάγκη όχι μόνο ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ αλλά έλλειμμα υπάρχει και σε υποδομές ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης. Στοχεύουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης, που θέλουμε να αποτελέσει πρότυπο για την έξοδο από την κρίση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια άλλη παραγωγική δομή. Η Κρήτη την έχει ανάγκη και της τη χρωστάμε!" - είπε ο κ.Σπίρτζης.


Τις συναντήσεις που έγιναν θα διαδεχτούν, πάντως κι άλλες συναντήσεις, ενώ σε πρώτη προτεραιότητα φαίνεται ότι μπαίνει ο ΒΟΑΚ αλλά και το αεροδρόμιο. Μάλιστα ο υπουργός έχει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη προκειμένου οι δύο πλευρές από κοινού να εξετάσουν πως ο σχεδιασμός για το ΒΟΑΚ θα γίνει ολοκληρωμένα, ώστε όπως είπε ο κ.Σπίρτζης "να είναι ενήμεροι και οι πολίτες, σε ποια τμήματα έχουμε ωριμότητα, σε ποια τμήματα έχουν ανατεθεί μελέτες που δεν έχουν παραδοθεί". Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι, άσχετα με το πως θα "σπάσουν" οι διαγωνισμοί, ο σχεδιασμός για το ΒΟΑΚ θα είναι ενιαίος και θα υπάρξει συγκεκριμένη και συνολική κατεύθυνση του έργου. Υπό εξέταση τίθεται επίσης ο τρόπος χρηματοδότηης του έργου αλλά και το ποιες υπηρεσίες θα ασχοληθούν με το έργο. Πάντως ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος σε σχέση με τη μεγάλη συζήτηση για τα διόδια και τόνισε ότι η λέξη αυτή "δεν υπάρχει στο σχεδιασμό.

Σε ό,τι αφορά στο αεροδρόμιο τέλος, ο σχεδιασμός ορίζει "να πάμε στον οριστικό διαγωνισμό για το Καστέλλι με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα". Στη συνάντηση όμως με τον αερολιμενάρχη, κ.Πλιάκα, καταγράφηκαν τα προβλήματα στο αεροδρόμιο "Καζαντζάκης" και, όπως είπε ο υπουργός, "σύντομα κλιμάκιο θα εισηγηθεί τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν".
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ