2016-01-15 15:54:09
Φωτογραφία για «ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»
Ο Ντάνιελ Τάις θέλει την Μπάμπεργκ να σταθεί ανταγωνιστική μέχρι το τέλος στο ΣΕΦ, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό ο οποίος... "σε καταστρέφει με την άμυνα που παίζει", όπως τόνισε.

Αναλυτικά Ο Ντάνιελ Τάις βρίσκεται στην Μπάμπεργκ από το 2014 και από την περασμένη σεζόν αποτελεί ένα από τα βασικά "γρανάζια" της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι. Ο 24χρονος (4/4/1992) Γερμανός διεθνής φόργουορντ-σέντερ (2.03 ύψος), ο οποίος πραγματοποιεί αρκετά καλή σεζόν στην Euroleague (10.4 πόντοι, 42/61δ-68.9%, 4.6 ριμπάουντ), μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr για την αναμέτρηση της Παρασκευής (15/1, 21:45) κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του TOP-16.

"Η Μπάμπεργκ είναι το νούμερο ένα στην Γερμανία, διαθέτουμε καλή χημεία"

Αρχικά, ρωτήθηκε για το πως βιώνει το γεγονός πως αποτελεί μέλος της Μπάμπεργκ: "Είμαι χαρούμενος και περήφανος που ανήκω στην Μπάμπεργκ. Μία ομάδα που είναι πετυχημένη στην Γερμανία, κάνοντας πρωταθλητισμό, αγωνιζόμενη και στην Euroleague. Είναι μία ομάδα στην οποία ευχαριστιέμαι το μπάσκετ. Είμαστε το νούμερο ένα στην Γερμανία, είμαστε Πρωταθλητές και τώρα καταφέραμε να σημειώσουμε την πρώτη νίκη στην ιστορία της Μπάμπεργκ στο TOP-16.


Είμαστε σε μία καλή περίοδο, παίζουμε καλό μπάσκετ, παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο και έχουμε φέρει θετικά αποτελέσματα. Λειτουργούμε ομαδικά, έχουμε καλή χημεία σαν σύνολο και το κλίμα μεταξύ μας είναι εξαιρετικό. Είναι στην φιλοσοφία μας να βάζουμε την ομάδα πάνω από τον καθένα. Βάζουμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ". Είναι ένας από τους λόγους της επιτυχίας μας".

"Θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος"

Όσον αφορά για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό, ζητούμενο για τον Γερμανό φόργουορντ-σέντερ να παρουσιαστεί η ομάδα του ανταγωνιστική μέχρι το τέλος: "Θα είναι ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι ο φιναλίστ της φετινής Euroleague. Είναι ικανοί να σταματήσουν κάθε επιθετικό σύστημα. Ο Ολυμπιακός παίζει μία σκληρή άμυνα που σε καταστρέφει. Πρόκειται για μία σπουδαία και πολύ έμπειρη ομάδα.

Ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο, αντιμετωπίζοντας τους και μέσα στο γήπεδο τους όπου παίζουν πάντα καλά έχοντας την βοήθεια του κοινού τους. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το ματς. Στόχος μας να παρουσιαστούμε απέναντι στον Ολυμπιακό ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Να είμαστε κοντά στο σκορ, να μην τον αφήσουμε να νιώσει άνετα, γιατί αν συμβεί αυτό δεν θα έχουμε καμία τύχη. Θέλουμε να τους δυσκολέψουμε και όσο μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας".

"Φαβορί να προκριθεί ο Ολυμπιακός στο Final-Four"

Ο Ντάνιελ Τάις έχει εικόνα για τον φετινό Ολυμπιακό και εξέφρασε την άποψη του πως ο Ολυμπιακός είναι φαβορί ώστε να προκριθεί στο Final-Four του Μονάχου: "Έχω παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό, παίζει καλό μπάσκετ και φέτος. Διαθέτει την ομάδα με την καλύτερη άμυνα στην Euroleague χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα και για να τους κοντράρεις πρέπει να βγάλεις μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Έχουν την δυνατότητα να περιορίσουν τον κάθε αντίπαλο και να καταστρέψουν την κάθε επίθεση.

Έχουν έναν σπουδαίο παίκτη, έναν μεγάλο ηγέτη, όπως είναι ο Σπανούλης, αλλά και έναν εξαιρετικό φόργουορντ τον Πρίντεζη, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο. Ο κάθε παίκτης τους μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Έχουν αρκετούς ικανούς παίκτες και κάθε φορά μπορεί και κάποιος άλλος να ξεχωρίσει. Έχουν μία ομάδα με εξαιρετική χημεία και λειτουργούν πολύ καλά σαν σύνολο, όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Είναι μία ομάδα με ιστορία στην διοργάνωση. Κατέκτησαν δύο σερί φορές το τρόπαιο και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν παίξει τρεις τελικούς. Αυτό τα λέει όλα. Έχουν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ τους, αλλά συνεχίζουν να διαθέτουν μία υψηλού επιπέδου ομάδα με συγκεκριμένη φιλοσοφία. Έχουν ρόλους μέσα στην ομάδα. Αναμφισβήτητα θεωρώ πως είναι στα μεγάλα φαβορί για να φτάσει και φέτος στο Final-Four".

"Είναι ο όμιλος του θανάτου"

Ο όμιλος που βρίσκεται ο Ολυμπιακός και η Μπάμπεργκ, χαρακτηρίζεται ως ο πιο δύσκολος στην ιστορία της Euroleague. Σε αυτό συμφωνεί και ο Ντάνιελ Τάις: "Είναι ο όμιλος του θανάτου. Ίσως πρόκειται για το πιο δύσκολο γκρουπ΄στην ιστορία της Euroleague και όχι απλά στο TOP-16. Βρίσκονται στον όμιλο μας σπουδαίες ομάδες, Πρωταθλήτριες Ευρώπης, κλαμπ που αγωνίζονται συνεχώς στα Final-Four. Κάθε βδομάδα αντιμετωπίζουμε αντιπάλους από το υψηλότερο επίπεδο. Από αυτά τα ματς έχουμε μόνο να μάθουμε.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τέσσερις ομάδες που θα προχωρήσουν, γιατί υπάρχουν πάνω από τέσσερις ομάδες που μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ, ενδεχομένως να έχουν ένα προβάδισμα, αλλά δεν μπορείς να υποτιμήσεις τις Χίμκι και Λαμποράλ οι οποίες φέτος παρουσιάζονται ενισχυμένες, παίζοντας καλό μπάσκετ. Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Νομίζω θα υπάρξουν στον όμιλο και αποτελέσματα που θα εκπλήξουν".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ