2016-01-16 14:42:08
Φωτογραφία για «ΔΕΝ ΝΙΚΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!»
Ο Ντάριους Μίλερ ήταν ο παίκτης που ηγήθηκε της προσπάθειας της Μπάμπεργκ, στην σπουδαία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όμως κατά πολλούς άλλος άξιζε το βραβείο του... MVP του αγώνα.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι καθοδήγησε εξαιρετικά -κατά κοινή ομολογία- την γερμανική ομάδα, η οποία έπαιξε με ξεκάθαρο προσανατολισμό στο παιχνίδι της επί 40 λεπτά. Στο φινάλε, μάλιστα, ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ή ομάδα του πανηγύρισε μια από τις σπουδαιότερες νίκες της ιστορίας της με 72-77 επί του Ολυμπιακού.

Με τους σφυγμούς να έχουν… πέσει και την καρδιά να έχει πάει στη… θέση της, ο Ιταλός τεχνικός μίλησε στο Sportit για το σπουδαίο αποτέλεσμα της ομάδας του, επεσήμανε πως περιμένει ακόμα περισσότερα στη συνέχεια και εξήρε τον Νίκο ζήση τον οποίο χαρακτήρισε πολύτιμο.

Όλα ξεκίνησαν από την αναμέτρηση που μόλις είχε ολοκληρωθεί στο ΣΕΦ, όπου ο Τρινκιέρι περιέγραψε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του μετά το τέλος του αγώνα. «Νιώθω μεγάλη χαρά για τους παίκτες μου, καθώς κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον μάθαμε από τα λάθη που κάναμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην πρεμιέρα του Top 16. Πήραμε μία σπουδαία νίκη, όμως δεν πιστεύω ότι αλλάζει τη… μεγάλη εικόνα του ομίλου».


Η εμφάνιση της Μπάμπεργκ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επιβλητική, όμως κάτι τέτοιο ο Ιταλός δεν το ασπάζεται σε καμία περίπτωση. «Δεν θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε. Παίξαμε πολύ επιθετικά σε άμυνα κι επίθεση, ενώ είχαμε ομαδικό πνεύμα. Το πιο σημαντικό είναι πως θυσιάσαμε τον εγωισμό μας. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας και σε κάθε επίθεση μπορούσαμε να βγάλουμε και διαφορετικά plays».

Η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν σπουδαία, ανοίγει όμως την… όρεξη για τη συνέχεια; «Το εύχομαι πραγματικά. Ως ομάδα όμως έχουμε μόνο… δυόμιση παίκτες που διαθέτουν εμπειρία στο Top 16 και τώρα είμαι πραγματικά περίεργος να δω πώς θα διαχειριστούμε και πώς θα αντιδράσουμε μετά τη νίκη αυτή. Θέλω οι παίκτες μου να παραμείνουν… πεινασμένοι».

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην στραφεί στον Νίκο Ζήση. Ο Έλληνας γκαρντ είναι κάτι παραπάνω από ένας παίκτης του συνόλου για τη γερμανική ομάδα, κάτι που φαίνεται και στα λόγια του άλλοτε προπονητή της Εθνικής ομάδας. «Είναι πάρα πολύ σημαντικός για τους συμπαίκτες του, είναι πάρα πολύ σημαντικός για το προπονητικό επιτελείο. Πάντα προσπαθεί να κρατάει ισορροπίες και να δίνει όλα όσα λείπουν στην ομάδα. Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε στο ρόστερ μας».

Μήπως η νίκη αυτή ήταν και κάποιου είδους δήλωση από την Μπάμπεργκ για τη συνέχεια; Ο έμπειρος κόουτς έχει την απάντηση. «Δεν θα έλεγα πως ήταν… δήλωση. Θα έλεγα όμως με βεβαιότητα πως αυτή ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές νίκες μας», τόνισε αρχικά, για να παρατηρήσει ότι «δεν κερδίζεις τον Ολυμπιακό κάθε μέρα άλλωστε και ειδικά μέσα στην έδρα του. Αύριο όμως ξημερώνει μία νέα ημέρα και όλα θα έχουν τελειώσει. Έτσι η προσοχή μας θα στραφεί αυτομάτως στην επόμενη αγωνιστική μας υποχρέωση για το γερμανικό πρωτάθλημα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ