2016-01-16 21:19:17
Φωτογραφία για Η εκκλησία της Ελλάδος έκανε παραχωρήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης τονίζουν ξένα ΜΜΕ
Το κυβερνών σώμα της Ελληνικής Εκκλησίας έκανε  το πρώτο μικρό βήμα προς στην  κατεύθυνση της διευκόλυνση της θρησκευτικής εκπαίδευσης, επιτρέποντας Το κυβερνών σώμα της Ελληνικής Εκκλησίας έκανε  το πρώτο μικρό βήμα προς στην  κατεύθυνση της διευκόλυνση της θρησκευτικής εκπαίδευσης, επιτρέποντας στους Έλληνες φοιτητές να διευρύνουν τις γνώσεις τους και σε άλλες θρησκείες , εκτός της  Ελληνική Ορθόδοξη θρησκεία, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Όπως σημειώνεται σε  ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, συμφωνήθηκε ότι  στα σχολικά εγχειρίδια θα προστεθούν  μερικά κεφάλαια που θα αφορούν και  άλλες θρησκείες, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι «θα πρέπει να δοθεί πρώτα από όλα  προτεραιότητα στην ορθόδοξη παράδοση, την οποία ασπάζεται  η πλειοψηφία των Ελλήνων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία της  ότι θα ήθελε να μετατοπιστεί το επίκεντρο των μαθημάτων στον τομέα των θρησκευτικών σπουδών , έτσι ώστε οι μαθητές να δύναται  να μαθαίνουν  περισσότερα σχετικά με τις άλλες θρησκείες του κόσμου.


Για το θέμα αυτό, η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ότι η τροποποίηση του κειμένου των εγχειριδίων, το οποίο ευρίσκεται ήδη  σε  στάδιο σύνταξης και καταγραφής  , θα αρκούσε για να επεκταθεί  το πεδίο της γνώσης των σπουδαστών, αντί να υλοποιηθούν  οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές.

Οι Μητροπολίτες  τόνισαν  επίσης ότι η Εκκλησία αντιτίθεται στην ιδέα  πρότασης της κυβέρνησης , η οποία θα επιτρέπει  στους μαθητές να απαλλάσσονται  από το μάθημα των θρησκευτικών  χωρίς επίσημη έγκριση.

Την περασμένη εβδομάδα, παρά την αντίδραση της  ελληνικής εκκλησίας , το ελληνικό υπουργείο Παιδείας  συμφώνησε με την εισαγωγή των Ισλαμικών Σπουδών Πρόγραμμα στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για  τετραετές κύκλο σπουδών ,   που θα πραγματοποιείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβριο του νέου ακαδημαϊκού έτους, με τον επίσημο τίτλο «Εισαγωγή στις  ισλαμικές  μελέτες».

«Σεβόμαστε την ακαδημαϊκή αυτονομία των πανεπιστημίων, και έχουμε δώσει την συγκατάθεσή μας , δεδομένου ότι δεν υπάρχουν  νομικά εμπόδια»,  δήλωσε η  Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου .

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλατζής  τόνισε ότι η κίνηση αυτή «θα επιτρέψει στα ελληνικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  να καλύψουν την απόσταση που τους χωρίζει από  τους δυτικούς ομολόγους τους.»

«Παρά το γεγονός ότι ως χώρα έχουμε μια μουσουλμανική μειονότητα και  είμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα με τον μουσουλμανικό κόσμο, εμείς ακόμα δεν έχουμε ισλαμικό πρόγραμμα σπουδών¨, κατέληξε ο ίδιος .

Ο Μητροπολίτης ‘Άνθιμος στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος αντιτίθεται στα σχέδια αυτά  πρόκειται να οργανώσει συλλαλητήριο κατά της  νέας επιστημονικής ειδικότητας στις 14 Φεβρουαρίου.

Η εισαγωγή τομέα  ισλαμικών σπουδών πραγματοποιείται όχι στα πλαίσια του «ανοικτού ορίζοντα» της γνώσης αλλά καθ’υπόδειξη της νέας τάξης πραγμάτων στην ΕΕ.

Όλοι αυτοί θέλουν να μας « κατσικώσουν» το ισλάμ στην ζωή μας θέλουμε δεν θέλουμε μαζί με τους χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες .

Αυτό είναι πραγματικά πρωτόγνωρο,  και το δυστύχημα είναι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η διαφορετικότητα « πατάσσεται αμείλικτα» και το κυριότερο ο Χριστιανισμός ευρίσκεται σε πλήρη διωγμό από όλους αυτούς τους « αξιωματούχους» της νέας τάξης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ