2016-01-19 21:01:55
Φωτογραφία για Ασθενοφόρο υπάρχει, οδηγός υπάρχει ... γιατί δε μεταφέρονται όμως οι ασθενείς;
Ένα ασθενοφόρο σε Κέντρο Υγείας του νομού Ηρακλείου παραμένει καθηλωμένο ...

- Η "Οδύσσεια" μιας γυναίκας που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Ξέχασαν (;) να πληρώσουν την ασφάλεια του ασθενοφόρου ή τα οικονομικά της Υγείας είναι σε τέτοιο κακό χάλι, ώστε ούτε μια ασφάλεια δεν μπορεί να πληρωθεί; Το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι αν κάποιος ασθενής έχει την ατυχία να χρειαστεί μεταφορά από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου, θα εισπράξει ένα μεγαλοπρεπές "όχι"! Κι αυτό, όχι επειδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο ή οδηγός... και τα δύο υπάρχουν, ωστόσο το ασθενοφόρο παραμένει καθηλωμένο από την αρχή του 2016 γιατί είναι ανασφάλιστο!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, ασθενής με σπάνια και ανίατη νευρολογική πάθηση, που έχει πλέον 100% αναπηρία, έχει άμεση ανάγκη από ιατρική παρακολούθηση. Σήμερα, συγγενικό της πρόσωπο κάλεσε στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Το προσωπικό του Κ.Υ. εξέτασε τη γυναίκα και έκρινε πως χρειάζεται άμεσα νοσοκομειακή παρακολούθηση. Το πρόβλημα όμως ήταν ... η μεταφορά!


Ενώ υπήρχε οδηγός και ασθενοφόρο διαθέσιμο, η οικογένεια της ασθενούς ενημερώθηκε το δεν είναι εφικτή η μεταφορά της γυναίκας γιατί το ασθενοφόρο ... δεν έχει ασφάλεια, από τις αρχές του 2016. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΥΠΕ δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, αν και εδώ και 15 ημέρες είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι.

Τελικά η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με ΙΧ από το Αρκαλοχώρι προκειμένου να λάβει την ιατρική περίθαλψη που έχει ανάγκη. Τί θα συνέβαινε όμως αν στη θέση της γυναίκας βρισκόταν ένα μικρό παιδί ή άλλος ασθενής με πρόβλημα που έχρηζε άμεσης παρέμβασης; "Την ίδια ώρα που ψάχνουν να βρούν ποιός φταίει για τη Μελίνα έχουν ανασφάλιστο και παροπλισμένο ασθενοφόρο σε ένα Κέντρο Υγείας της ενδοχώρας..." σχολιάζει συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας, απογοητευμένο από την κατάσταση... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ