2016-01-20 06:44:13
Φωτογραφία για «Οι Προεδρίες στην ΕΕ αλλάζουν αλλά τα Μνημόνια μένουν…»
Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με... θέμα την Λουξεμβουργιανή Προεδρία (1.7.2015-31.12.2015):

•«Οι Προεδρίες στην ΕΕ αλλάζουν αλλά τα Μνημόνια (στην Ελλάδα) μένουν…»

•«Η απειλή χρεοκοπίας και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας συνεχίζονται»

Στο θέμα του 3ου Μνημονίου και των συνταρακτικών εξελίξεων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας εστίασε την ομιλία του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel, ανέφερε:

«Κύριε Πρόεδρε, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για όσους πιστεύουν ότι η ΕΕ είναι ένας χώρος δημοκρατίας, η Προεδρία σας έχει ταυτιστεί με την επιβολή πολιτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα.

Ήταν στην Προεδρία σας που η ΕΚΤ, κατά παράνομο τρόπο, έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες και δημιούργησε την απειλή χρεοκοπίας στην Ελλάδα.


Ήταν κατά την διάρκεια της δικής σας Προεδρίας που πετάξατε στα σκουπίδια την βούληση του ελληνικού λαού, που μέσα από ένα δημοψήφισμα με 62% αρνήθηκε την επιβολή νέου οικονομικού προγράμματος καταστροφής, νέου μνημονίου.

Είναι επί δική σας Προεδρία που συνεχίστηκε η επιβολή ενός τέτοιου προγράμματος, δυστυχώς με την ανοχή της σημερινής κυβέρνησης, που καταστρέφει την παραγωγική βάση της χώρας, που πουλά την δημόσια περιουσία και που εξαφανίζει κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα.

Είναι στη δική σας Προεδρία που χάθηκε κάθε ίχνος ανθρωπισμού, καθώς συνεχίζουν να πνίγονται πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και εσείς δεν κάνετε απολύτως τίποτα.

Επομένως κύριε πρόεδρε,

και η δική σας Προεδρία αποτελεί μια διάψευση όσων ελπίζουν ότι η ΕΕ μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Και θέλω να σας πω ότι το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών δεν είναι μια τέτοια ΕΕ που, έστω με αυτούς τους περιορισμένους ρόλους, για 6 μήνες διευθύνατε.

Δεν μπορεί να είναι το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών, ούτε η φτώχεια, ούτε η ύφεση, ούτε ο ρατσισμός, ούτε η μη διαχείριση των ανθρωπιστικών κρίσεων».

Ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Χουντή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ